Windows får bedre Wi-Fi støtte

Wi-Fi

Brukere av Windows XP skal på en enklere måte kunne bruke Wi-Fi, med teknologien WPS.

"Wireless Provisioning Services" (WPS) er en teknologi som Microsoft har tenkt å ta i bruk for Windows XP brukere. Teknologien skal gjøre det enklere for brukere å knytte sine PC-er til såkalt "hot spots" i trådløse Wi-Fi nettverk.

Wi-Fi er et navn som brukes om lokale trådløse nettverk som følger en rekke standarder som tilsammen utgjør 802.11 familien.

WPS-teknologien består av programvare for server, som skal brukes av Wi-Fi leverandørene, og programvare på klientsiden som kan installeres på en bærbare PC eller en annen mobil enhet.

WPS-teknologien skal inkluderes i den første service pakken for Windows Server 2003, som Microsoft planlegger å lansere i begynnelsen av neste år. På klientsiden skal den nye teknologien være klar som en egen installasjon for Windows XP Home Edition og Windows XP Professional, og den skal lanseres mot slutten av dette året.

Programvaren som gjør WPS-teknologien mulig skal være gratis for de som allerede har Windows XP og Windows Server 2003.

WPS-teknologien skal ha en innebygd sikkerhet og skal gjøre konfigurasjon av trådløst nettverk mer brukervennlig. Når brukeren logger seg på et trådløst nettverk, skal forbindelsen justeres automatisk etter brukeren.

(Kilde: InfoWorld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen