Windows 8 får to ansikter

Hva ville du gått for? Det enkle Metro-grensesnittet, eller den mer «vanlige» grensesnittet vi kjenner fra Windows 7?

Windows 8 får to ansikter

Kommer med to brukergrensesnitt: Metro og vanlig.

Windows 8 vil komme med to ulike brukergrensesnitt, og lar brukere selv velge hvilket man vil bruke.

Skal leve sammen i harmoni

Helt siden den første informasjonen om Windows 8 dukket opp, presenterte Microsoft det nye brukergrensesnittet Metro, basert på deres mobile operativsystem Windows Phone 7. Mange var redde for at dette ville være den eneste måten å styre Windows 8 på, da det ser ut som et brukergrensesnitt som er bedre egnet for nettbrett enn stasjonære PC-er.

Nå forklarer Microsoft at Windows 8 vil komme med to brukergrensesnitt. Det ene vil være mye nærmere det vi kjenner i dag, men med et par ekstra forbedringer og endringer. Det andre vil være Metro-grensesnittet som vi allerede har sett bilder og demonstrasjoner av.

Informasjonen kommer fra Microsofts Steven Sinofsky, som har skrevet på selskapets egen bloggside. Han sier at det er viktig for Microsoft at begge brukergrensesnittene kan leve harmonisk ved siden av hverandre, uten at det ene skal få mer oppmerksomhet enn det andre.

Vil ikke gi opp det klassiske utseendet

Microsoft tror at over tid vil Metro-grensesnittet være bedre egnet til visse ting, selv om Sinofsky ikke utbroderer dette punktet. Han poengterer imidlertid at de ikke har planer om å gå helt vekk fra det klassiske brukergrensesnittet vi er kjent med i dag, da det «tilbyr presis kontroll».

Vi tipper Windows 8s Metro-grensesnitt vil fungere som et bindeledd mellom kommende stasjonære PC-er og framtidige nettbrett, for å gi alle Microsofts produkter en mer helhetlig følelse. Sinofsky skryter i tillegg stort av hvor vakkert og raskt Metro-grensesnittet er, og hvor mange ulike applikasjoner som allerede er tilgjengelig.

Windows 8 har fortsatt ikke fått noen bekreftet lanseringsdato. Microsofts toppsjef Steve Ballmer sa i mai at operativsystemet ville komme til forbrukere i 2012, men selskapet har senere rettet uttalelsen til «høsten 2012».

(Kilder: The Inquirer, Microsofts blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen