Den nye BSOD-skjermen er langt hyggeligere enn den vi finner i tidligere Windows-verjsoner.

Windows 8 får ny dødsbeskjed

BSOD-vinduet blir oppdatert med smiley.

Microsoft har endelig valgt å bytte ut den forferdelige beskjeden som dukker opp når PC-en er på dødens rand, bedre kjent som Blue Screen of Death (BSOD). Nå blir brukere møtt med en trist smiley og en forklarende beskjed.

Unyttig, men fint

Windows 8 er virkelig i vinden for tiden, og hver eneste lille detalj blir analysert og skrevet om. Selv om de fleste nyhetene dreier seg om de litt større endringene i operativsystemet, som at Internet Explorer 10 ikke vil støtte Flash og hvordan Microsoft vil kreve 30 prosent av inntektene til nye app-utviklere, dukker det av og til opp små detaljer som er verdt å nevne.

En av dem er at Microsoft endelig bytter utseende på deres beryktede Blue Screen of Death. BSOD har sett få endringer siden den først dukket opp på 90-tallet, og selv om Microsoft har prøvd å gjøre operativsystemet sitt mer og mer stabilt gjennom årene, dukker dødsbeskjeden likevel opp i ny og ne.

Dette skjermbildet har du sikkert sett et par ganger før.
Dette skjermbildet har du sikkert sett et par ganger før.

I Windows 8 ser det ut som Microsoft har måttet bite i det sure eplet og innse at maskiner kommer til å dø av og til, og blå skjermer vil måtte vises. Derfor har de også valgt å gjøre den blå skjermen en smule mer tiltalende, med en trist smilefjes som forklarer at maskinen er nødt til å ta en omstart for å fungere igjen.

Det er også inkludert en timer, slik at du kan se når maskinen starter på nytt.

Det er som sagt bare en kosmetisk endring, og det er fortsatt en BSOD. Det er likevel en fin indikasjon på at Microsoft virkelig bryr seg om detaljene denne gangen, og fikser på noe som har irritert mange siden 90-tallet.

Windows 8 er fortsatt ikke klar for lansering, og Microsoft-sjefen selv sier de sikter på en 2012-lansering for det nye operativsystemet.

Les også: Windows 8 får knallkritikk

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen