Windows 7 under piratangrep

Det evige kappløpet kalt evolusjon er en merkelig ting som på mange måter er ansvarlig for at vi er som vi er, og ikke minst er såpass frampå teknologisk. Hulemannen Kagh oppfant spydet for å ikke bli klubbet ned av Bork, en handling som igjen fikk Grok til å finne opp pil og bue.

Det samme opplegget finner vi for eksempel hos de som lager og de som bekjemper datavirus, samt mellom Microsoft og de som gjerne vil bruke, men ikke betale for operativsystemet deres.

Derfor burde det slett ikke være noen overraskelse at den sedvanlige fristen på 30 dager for å aktivere Windows 7 nå skal kunne "fikses" med en crack (et lite dataprogram). Det er aktiveringen av Windows 7 (Windows Activation Technology eller WAT), Microsofts siste forsøk på å lage hull i piratseilene, som forventet har vist seg å ikke holde i lengden. Det er faktisk nå to verktøy som nå sprer seg på nettet: RemoveWAT og Chew-WGA. Begge disse skal hindre WAT i å fungere som det skal, noe som gjør at aktiveringsfristen ikke gjelder.

Microsoft uttaler på sin side at de er klar over og jobber med å ordne dette, og passer samtidig på å advare mot bruk av slike verktøy (av sikkerhetsmessige årsaker). Når det gjelder det førstnevnte er vi ikke i tvil - en fiks av WAT er forventet i neste store oppdatering eller Service Pack 1.Rått parti
Problemet er at uansett hvilke trekk datagiganten gjør, ser vi av lagoppstillingen at er dette en kamp Microsoft i teorien er dømt til å tape i det lange løp. Tallet på ansatte som jobber med akkurat dette er nødvendigvis begrenset, og er som best svært lite om vi ser det i forhold til den horden som er ute etter å knekke beskyttelsen. Microsofts menn (og kvinner) har også ulempen med å måtte finne opp og bygge et slikt system, mens hackerne kun trenger konsentrere seg om å finne svakhetene i det.

Målet for Microsoft (eller andre i samme situasjon) blir hovedsaklig å sikre at det å cracke systemet tar så lang tid og er så knotete at Hvermansen verken har tålmodighet eller kunnskaper til dette. Men for den som absolutt ikke vil betale vil det nok alltid være en vei rundt.

Vi anbefaler for øvrig å ikke bruke slike verktøy.

Kilder:
Technobuzz
Cnet
My Digital Life

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen