Windows 7: redningen i finanskrisen?

PC-markedet går dårligere enn noensinne akkurat nå med negativ vekst. Ifølge asiatiske kilder (kinesiske Commercial Times) synker PC-markedet med 5 prosent sammenlignet med i fjor, men det spås bedre tider når Windows 7 blir en realitet.

Markedet for bærbare PC-er og nett-PC-er gjorde det ganske bra i fjor, men samtidig var det mange som gikk over fra Microsoft-basert operativsystem til enten Apple eller Linux. Med sistnevnte gjenoppfrisket mange brukere i fjor "gammel hardware" (les: 1-2 år gammel) siden Linux normalt krever langt mindre ressurser til vanlig skrivebordsbruk enn Windows Vista.

Det spås nå fra flere hold at Windows 7 kan være redningen for et stadig "mindre attraktivt" PC-marked. 

Hvorvidt Windows Vista faktisk kan ha bidratt til negativ vekst foreligger det ingen tall på, men faktum er at svært få har gode ord å si om dette operativsystemet i henhold til forventning, spesielt i bedriftssammenheng.

Dersom Microsoft virkelig klarer å rette opp en del av blemmene og lage et operativsystem som sømmer seg en av verdens største programvareleverandører, kan dette bli en skikkelig vitamininnsprøytning for arbeidsstasjonene.

Windows 7 vil komme med en del nye finesser (blant annet berøringsskjermstøtte) for bærbare, men det er nok strengt tatt de tradisjonelle arbeidsstasjonene som vil øke mest i attraktivitet dersom operativsystemet slår an.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen