Windows 7 oppgradering kan ta 20 timer

Under utvikling av Windows 7 har Microsoft foretatt en rekke ytelsestester – blant annet hvor lang tid det skal ta å oppgradere til Windows 7, og resultatet er at dette i verste fall kan ta over 20 timer.

Ulike scenarioer ble testet. Windows-installasjonene ble delt opp i flere brukerprofiler, fra ren installasjon med null bruk og til superbruker med store mengder lagrede dokumenter og andre filer, pluss mange installerte programmer. Testmaskinene ble delt i tre grupper med forskjellige spesifikasjoner.

Den korteste tiden for oppgradering fra Vista SP1 til Windows 7 ble målt til rundt 26 minutter, og gjaldt Vista som ble oppgradert etter ren installasjon, og en kraftig PC (Intel Core 2 Quad Q6600 2,40 GHz prosessor og 4 GB minne).

Oppgradering fra Vista SP1 til Windows 7 RTM tok 20 timer og 20 minutter. Den lange tiden skyldes at datamaskinen som ble brukt tilhørte en superbruker, det vil si en bruker som har lagret store mengder (650 GB) dokumenter og andre typer filer på harddisken, og har installert mange (40) ekstraprogrammer i Windows. Det kan også nevnes at denne lange tiden gjaldt en datamaskin som var middels kraftig, det vil si en maskin med AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2,60 GHz prosessor og 2 GB minne.

Detaljene finner du på technet.com.

(Kilde: Arstechnica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen