Windows 7 kan koste deg dyrt
Teknofil

Windows 7 kan koste deg dyrt

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Siden januar i år har PC-brukere hatt mulighet til å prøve ut Beta- og RC-versjoner av Microsofts kommende operativsystem. Windows 7 kommer etter all sannsynlighet å komme i handelen i slutten av året, og det er knyttet spenning rundt hvordan mottagelsen og salget av det nye operativsystemet vil bli. Prisen på Windows 7 ser ut til å bli dyr, i alle fall dyrere enn dagens Windows Vista, melder Cnet.com.

- Windows 7 Professional er forventet å få en høyere en pris en det Windows Vista Business har, som er versjonen Professional skal erstatte, sier Darrel Ward, i Dell.

Høy pris
Prisen på operativsystemet kan sette en effektiv stopper for hvor raskt bedrifter, skoler og private brukere vil fornye Windows-versjonen sin. Dagens finanssituasjon kan legge en demper på salget av det nye operativsystemet om prisen blir for høy.

- Skoler og kommunale steder vil kanskje ikke ha råd til den ekstra kostnaden som medfølger en oppgradering. En del mindre bedrifter vil nok ikke få mulighet til å benytte Windows 7 så fort som de ønsker, forteller Ward.

XP vil ikke vare evig
Ifølge Ward benytter over halvparten av Dell`s businessbrukere per i dag Windows XP. I motsetning til Windows Vista vil det nye operativsystemet støtte eldre XP-applikasjoner ved å kjøre installasjonene i XP-modus, slik at brukere kan ta meg seg XP-baserte løsninger over til Windows 7.

- Windows XP kan ikke leve for alltid, forklarer Ward.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen