Windows 7 imponerer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bilde: zdnet.com

Adrian Kingsley-Hughes, journalist hos nettstedet Zdnet.com, har tidligere testet ytelsen for build 6956 og funnet ut at denne er i snitt noe raskere enn Windows XP og Vista.

Benchmark-tester

Nå har den samme journalisten også testet build 7000 og melder om at Windows 7 på flere punkter er bedre enn tidligere Windows-versjoner. Den skal være både raskere, mer stabil og enklere å bruke enn Windows XP og Vista.

Testene ble utført på to forskjellige PC-er, den ene Intel- og den andre AMD-basert. En rekke funksjoner ble prøvd ut og ytelsen sammenlignet for de tre PC-ene (henholdsvis XP, Vista og 7). Detaljene rundt testene finner du på denne siden.

Testene avslører at Windows 7 build 7000 på mange punkter (ikke alle) er bedre enn Windows XP og Vista.

Under testene ble installasjonen av Windows 7 beta 1 gjennomført på en raskere og enklere måte enn både Windows XP og Vista. Prosessen har færre antall trinn og skal ta rundt 25 minutter å installere, eller under 20 minutter på kraftigere PC-er.

Kingsley-Hughes understreker at Windows 7 fortsatt er på betastadiet, og derfor gir ikke disse testene noe endelig svar, men de gir en viss pekepinn på hva vi kan vente oss.

Færre innebygde programmer

Windows 7 har færre programmer enn XP og Vista. Programmer som Windows Mail, Windows Messenger og Movie Maker er borte. Meningen er at det er brukeren selv som eventuelt skal laste ned disse.

Internet Explorer og Windows Media Player, som er innebygd i Windows 7 er blitt bedre enn tidligere versjoner, men uten at disse imponerer, mener Kingsley-Hughes.

Bedre feilsøking

Windows 7 har fått ny funksjon som forsøker å analysere datamaskinen og fikse eventuelle problemer.

Du finner flere skjermbilder fra Windows 7 beta på zdnet.com.

(Kilde: Adrian Kingsley-Hughes (1), Adrian Kingsley-Hughes (2))

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen