Windows 7 går så det griner

Windows 7 har nå passert en global markedsandel på 10 prosent. Dette betyr at systemet kun har brukt fem måneder på å passere denne milepælen. Til sammenlikning tok det Windows Vista 18 måneder å nå samme nivå. Om noen skulle være i tvil er Windows totalt dominerende i dette markedet. Ingen andre er engang i nærheten. Legger vi sammen Windows 7, Vista og XP ender vi opp med en markedsandel på over 90 prosent globalt sett.

Les også: Fem du bør kjenne til i Windows 7.
                 
Fem til du bør kjenne til i Windows 7.

Apple en dråpe i havet

I og med at Apple og Mac er så populært om dagen er en liten sammenlikning ikke uinteressant. Ser vi på markedsandelen til OS X 10.6 (Snow Leopard) er denne på noe over 2 prosent. Altså er den omtrent en femtedel av Windows 7. Legger vi sammen både Leopard og Snow Leopard ender den totale markedsandelen på like under 4,5 prosent. Altså er mer eller mindre Mac OS X totalt installerte base noe under halvparten av det Windows 7 har solgt på de siste fem månedene. Selv om Apples tall ikke er særlig store sammenliknet med Microsoft er likevel selskapet på en klar andreplass.

Windows 7 en suksess

Det disse tallene viser hinsides enhver tvil er at Windows 7 er en suksess. det er sikker mange grunner til at operativsystemet går såpass godt som det gjør. En av grunnene er nok at Vista neppe kan beskrives som annet en et feilslag og at det nå er så lenge siden XP at mange oppgraderer nettopp av den grunn. Ser vi nærmere på saken kan det godt vært at det faktum at Windows 7 har et eget XP-modus gjør at mange bedrifter har lettere for å ta en tidlig oppgradering.  En annen grunn kan selvfølgelig være at operativsystemet har fått svært mye positiv omtale og at mange rett og slett av den grunn velger å satse på det. 

XP regjerer

Det er liten tvil om at det fremdeles er XP som er verdens mest utbredte operativsystem, men når vi ser at Windows 7 snart har tatt igjen Vista, med sin markedsandel på noe over 16 prosent, på skarve fem måneder, er fremtidsutsiktene lyse. Med litt lenger fartstid vil etter alle solemerker Windows 7 bli det mest dominerende operativsystemet i verden. Interessant er det imidlertid at suksessen for Windows 7 går på bekostning av XP hvis markedsandel faller. Interessant er det også at Windows totale markedsandel faller med noe over 1 prosent. Dette betyr at selv om OS X fremdeles er små sammenliknet med Microsoft er det en klar bevegelse i riktig retning.  Apple må nok utsette verdensherredømme innen operativsystemer en stund ennå, men det viktigste er kanskje å delta.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen