Windows 7 forårsaker batteriproblemer?

Flere brukere av bærbare PC-er, som har oppgradert fra Windows XP og Vista til Windows 7, melder om at oppgraderingen har ført til dramatisk reduksjon i batterikapasiteten. Dette kommer blant annet frem i en lang tråd i Microsofts diskusjonsforum, det vil si at brukerne får opp et varsel om at batteriet bør byttes ut.

I tillegg har en del brukere tatt kontakt med nettstedet theregister.co.uk, og meldt om mye dårligere batteri etter installasjon av Windows 7, men som ikke får opp det aktuelle varselet om at batteriet bør byttes ut.

Problemet skal visstnok være forårsaket av et nytt verktøy som har til hensikt å varsle brukeren dersom batteriet bør byttes ut, altså falsk alarm. Flere brukere melder om at varselet pleier å dukke opp i ni og ne, også når batteriet tilsynelatende er i orden. I noen tilfeller slår PC-en seg plutselig av.

Microsoft skal ha gitt tilbakemeldinger til nettstedet theregister.co.uk, som skriver om saken, og selskapet mener forklaringen ligger i måten Windows 7 leser firmware. Windows 7 bruker firmware-informasjon til å avgjøre om batteriet bør byttes ut. Microsoft driver visstnok og undersøker saken i samarbeide med sine maskinvarepartnere.

Denne saken er altså todelt: På den ene siden gjelder det er verktøy i Windows 7 som varsler (i mange tilfeller falsk alarm) om at batteriet bør byttes ut. På den andre siden gjelder det dårlig batterikapasitet under Windows 7. Såpass mange brukere opplever dette problemet at det kan anses som sannsynlig at Windows 7 sliter med dette. Det er uklart om disse to sakene har noe med hverandre å gjøre.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen