Windows 2000 bedre enn XP?

En forskning av Fabian von Schéele, doktor i data- og systemvitenskap, gjennomført ved forskningsinstituttet Empa i Sveits konkluderer med at Windows XP er et lite effektivt arbeidsverktøy. Faktisk mener Schéele at Windows 2000 er mer effektivt. Windows XP har riktignok flere verktøy og funksjoner, men Windows XP er konstruert på en slik måte at brukeren blir mindre effektiv.

Schéele har undersøkt effektiviteten i Windows XP, og funnet ut at man bruker flere museklikk for å utføre samme oppgaver, sammenlignet med Windows 2000. Menyene i Windows XP som er lite pedagogiske, noe som medfører at brukeren arbeider mindre effektivt selv om XP i utgangspunktet er raskere og har flere funksjoner. Windows 2000 har rett og slett enklere og mer brukervennlig grensesnitt, mener Schéele.

Schéele er kritisk til endringer Microsoft gjorde i gensesnittet i Windows XP. Også filbehandling er bedre i Windows 2000, mener Schéele. Schéele mener bedrifter og andre som bruker et operativsystem er lite kritiske til et nytt system fra en programvaregigant.

Kilde: IDG.se

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen