Windows Vista gikk bedre enn Windows 8

Windows Vista gikk bedre enn Windows 8

Men det går enda dårligere for OS X.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har vært en del frem og tilbake med tanke på hvor godt markedet har tatt i mot Microsofts nyeste operativsystem, Windows 8. Januar-tallene fra analyseselskapet Net Applications er nå klare. De viser at folk var mer ivrige på å komme seg over på Windows Vista, enn de nå er for Windows 8.

Tallene er hentet inn fra rundt 40 000 nettsider, verden over. Disse sporer igjen rundt 160 millioner besøkende hver måned. Det er med andre ord ikke noe fasitsvar, men tallene viser likevel relativt klare trender.

Blir slått av Vista

Windows 8 har nå en markedsandel på 2,26 prosent. Windows 7 har på sin side 44,48 prosent og Windows XP 39,51 prosent. For Windows Vista er tallet 5,24 prosent.

Det som er spennende er å se hvordan Windows Vista gjorde det i sin tid. Etter tre måneder i salg var Windows Vista i bruk på 3,3 prosent av datamaskinene. Windows Vista ble altså raskere tatt i bruk av folk, selv om det regjerer en oppfatning om at Windows Vista ikke var noe spesielt å spare på.

Folks misnøye med Vista kan nok også forklare hvor lekende lett Windows 7 kom i tet, etter tre måneder i salg hadde Windows 7 en markedsandel på 7,57 prosent.

Nettstedet PCworld.com har gjort en spennende øvelse, og sett på om tallene kan skyldes svikt i PC-salget. Dette er likevel ikke tilfelle, da tall fra Garter viser at PC-salget var bedre etter Windows 8-lanseringen, enn de tilsvarende tallene var etter Vista-lanseringen.

Slår fremdeles OS X

Selv om Windows 8-tallene ikke er enestående er de på ingen måte dårlige. De slår blant annet Apples OS X 10.7, som kom i fjor sommer, med god margin. Windows 8 hadde en andel på 2,26 prosent, etter like lang tid som det tok OS X Mountain Lion å nå 1,96 prosent.

Om vi gjør enda en øvelse, og slår sammen alle som bruker et operativsystem fra Microsoft, ender vi opp på 91,71 prosent for hele Windows-familien.

Vurderer du å kjøpe Windows 8?
Les vår stortest av operativsystemet »

(Kilder: PCworld.com og Net Applications)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen