Steven Sinofsky under lanseringen av Windows 8 i New York City. (Bilde: Microsoft)

Windows-sjefen forlater skuta

Steven Sinofsky slutter brått uker etter Windows 8-lanseringen.

Bare 17 dager etter lanseringen av Windows 8, forlater Windows-sjef Steven Sinofsky Microsoft. Avskjeden har umiddelbar effekt, melder det amerikanske selskapet.

Den 47-årige Sinofsky blir erstattet av et par kvinner – Windows-underlederne Julie Larson-Green og Tami Reller. Larson-Green blir forfremmet til sjef for all utvikling av Windows-relatert programvare og maskinvare. Reller beholder sine tidligere stillinger som finansdirektør og markedsføringssjef, og får i tillegg ansvaret for Windows-salget. Begge rapporterer direkte til Microsoft-direktør Steve Ballmer.

Spekulasjoner

Julie Larson-Green tar over de fleste oppgavene til Sinofsky.
Julie Larson-Green tar over de fleste oppgavene til Sinofsky.Foto: Microsoft

Microsoft har ikke gitt kommentarer til avgangen, og det har fått flere teknologinettsteder til å spekulere i årsaken. Paralleller til Scott Forstalls fratredelse hos Apple har blitt trukket, og AllThingsD hevder at det var «økende spenning» mellom Sinofsky og sjefskollegaer.

Paul Thurrott fra Winsupersite.com har imidlertid skaffet seg en kopi av en e-post fra Sinofsky, som kaster lys på avskjeden. Ifølge Sinofsky kom avgjørelsen som følge av refleksjon etter Windows 8-utgivelsen, og sjansen til å søke nye muligheter basert på sin solide erfaring hos Microsoft.

Det er åpenbart at Sinofsky forutså mediespekulasjon, og han legger vekt på at det har vært en personlig avgjørelse og ikke et resultat av intern konflikt. Den plutselige avgangen er ifølge ham selv ment å rydde rom for sine arvtakere.

Windows-suksess

Steven Sinofsky ble ansatt i Microsoft i 1989 for å designe programvare. Siden den gang har han steget i gradene og fått ansvaret for utviklingen og markedsføringen av Windows, Internet Explorer, Outlook.com og SkyDrive.

Han ble leder av Windows-divisjonen i 2009, og tok på seg oppgaven å utvikle oppfølgeren til Windows Vista. Windows 7 ble en stor suksess for Microsoft, og nå har Windows 8 tatt over førersetet i Microsoft-bilen.

Les vår dom over Windows 8 »

(Kilder: AllThingsD, Microsoft, Winsupersite.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen