Windows-registeret

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tredjepartsprogrammer

Alternativ tekst mangler
Programmet Ccleaner fikser bl.a. feil i Windows-registeret

Det finnes en rekke tredjepartsprogrammer som gjør denne jobben mer eller mindre automatisk, eller gjør jobben på en mer ryddig og kontrollert måte.

En del av programmene er generelle optimaliseringsprogrammer som også tar seg av registeret, mens andre kun tar seg av registeret.

En annen fordel med slike programmer er å rydde og slette overflødige innlegg i registeret. Registeret trenger nemlig vedlikehold som andre systemer, og dette kan medføre tregere Windows. Hver gang du installerer et program i Windows legges inn nye innlegg i registeret, og disse innleggene blir ikke slettet selv om programmet avinstalleres – registeret vokser med innlegg som ikke peker til noe.

Denne oppryddingen kan ordnes automatisk med spesielle programmer. På denne siden finner du noen av disse.

ADVARSEL: Ingen programmer er perfekte, og muligheten er til stede for at programmet fjerner et registerinnlegg som faktisk er normalt og fungerende. Derfor bør du opprette gjenopprettingspunkt før du eventuelt setter i gang med en slik opprydding.

Gjenopprettingspunkt

Det er ofte slik at programmet som brukes til å rydde i registeret, gjør denne jobben automatisk, nemlig å opprette et gjenopprettingspunkt. Du kan eventuelt gjøre dette manuelt via Kontrollpanel, System, Systembeskyttelse, Opprett... Du får opp et vindu som kan brukes til å beskrive punktet slik det kan identifiseres.

 • CCleaner
  Et program for optimalisering av Windows, inkludert registeret. Programmet ryddet opp i systemet, og sletter unødvendige filer, og kan også brukes til å avinstallere programmer.

 • Easycleaner
  Et lite program som søker etter innlegg i registeret som ikke peker til noe. Programmet kan også brukes til å fjerne overflødige filer som midlertidige filer, og søke etter dublikater. Videre kan programmet brukes til å fjerne uønskede programmer i oppstarten.

 • Regseeker
  Et brukervennlig program som kan brukes til å rydde opp i og optimalisere registeret. Programmet har en god backup- og søkefunksjon. Gratis.

 • Window Registry Repair
  Søker etter og fikser eventuelle feil i registeret. Du kan både søke i deler av registeret eller hele registeret. Programmet tar automatisk sikkerhetskopi av registeret før feilene fikses. Programmet er sist oppdatert i april 2009.

 • Auslogics Registry Defrag
  Et program som kan brukes til å defragmentere Windows-registeret.

 • Process Monitor
  Dette er et avansert program som overvåker filsystemet, prosesser og registeret i sanntid. Programmet er best egnet for avanserte brukere for å feilsøke Windows, og søke etter skadelige og uønskede programmer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen