(Bilde: Dell / Flickr)

– Windows Phone og Window RT vil smelte sammen snart

Microsoft retter blikket mot mobil.

Microsoft har hovedsakelig tre operativsystemer rettet mot vanlige brukere: Windows, Windows RT og Windows Phone. Mens det amerikanske selskapet har prøvd å sy de ulike plattformene mer sammen for PC, nettbrett og mobil, framstår de åpenbart med et klart skille i dag.

Dette kan imidlertid være i endring. Nettsiden WMPoweruser melder at Twitter-brukeren MSFTnerd har kommet med et interessant rykte. Visedirektør for Microsofts operativsystemer, Terry Myerson, har visstnok planer om en aldri så liten sammenslåing – alt i et ledd for å dytte Microsoft mer inn på mobilmarkedet.

Tre storoppdateringer

Mobil- og nettbrettvennlige Windows RT og det rene mobiloperativsystemet Windows Phone skal angivelig bli slått sammen i løpet av de neste to årene. Dette skal skje via tre såkalte «General Distribution Release»-oppdateringer i det aktuelle tidsrommet.

Microsoft skal allerede være i gang med å slå sammen appbutikkene til Windows og Windows Phone. Dette vil sannsynligvis skje våren 2014, og kan følgelig markere startskuddet for den generelle sammensmeltningen.

Hvordan det endelige resultatet blir, med alt det innebærer av ulike brukergrensesnitt på forskjellige skjermstørrelser, gjenstår å se.

Her er oppskriften:
Slik kan Microsoft bli kule igjen »

(Kilder: WMPoweruser via Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen