Kampen om mobilbrukerne går gjennom favorittappene. Det er en ulempe for Windows Phone.
Kampen om mobilbrukerne går gjennom favorittappene. Det er en ulempe for Windows Phone.

Windows Phone kan få Android-apper

Microsoft vurderer å slippe til erkerivalen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge nettstedet The Verge skal Microsoft være i gang med å vurdere hvorvidt selskapet skal slippe Android-apper inn på sin egen plattform.

Windows Phone har en økende markedsandel, men sliter fortsatt med at økosystemet rundt er for dårlig utbygd. Uten kunder er ikke utviklerne interessert i plattformen, og uten apper er ikke kundene interessert.

Grupperinger innen Microsoft argumenterer derfor for å slippe Android-apper inn i Windows Store. Det er imidlertid sterke motforestillinger mot dette internt i selskapet. Noen mener det vil være døden for Windows Phone-plattformen å åpne for Android.

Mens Apples iOS tidligere var helt dominerende når det gjaldt å vinne prioritet hos utviklerne, har Android nå vokst seg så store at de er blitt tilnærmet like interessante som utviklingsplattform. Mange prioriterer derfor å utvikle parallelt til iOS og Android, mens Windows Phone og Blackberry havner lengre ned på prioriteringslista.

Havner på Nadellas bord

Samme Blackberry har åpnet for Android-apper i sitt økosystem, uten at det har hjulpet den tidligere smartmobilkjempen. Windows Phone kan imidlertid være i en annen situasjon, med programvare og skytjenester i ryggen, og et langt høyere antall distribuerte telefoner.

Allerede nå er det klart at Nokia vil slippe en mobiltelefon med Android beregnet på lavkostmarkedene i Asia. Denne vil erstatte Asha-serien, som kjørte Nokias eget operativsystem Symbian.

Det er imidlertid ingen garantert suksessoppskrift å åpne for Android-apper. Blackberry har som nevnt gjort det uten å overbevise noen. Også Amazon har en Android-satsing som ikke har klart å fange brukernes interesse i særlig grad.

En Android-løsning på Windows Phone vil måtte være enkel å installere og administrere for brukerne hvis den skal ha noen sjans til å bli en suksess, mener The Verge.

Den nytilsatte Microsoft-sjefen Satya Nadella har en viktig jobb foran seg når han inntar sjefskontoret. En av de første oppgavene vil bli å meisle ut en videre strategi for Windows Phone. Det kan bli avgjørende for både plattformens og selskapets fremtid.

Les mer: Her selger de mer Windows Phone enn iPhone

Kilder: (The Verge, Phandroid)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen