Windows Phone kan bli gratis
Teknofil
(Bilde: Vernon Chan / Flickr)

Windows Phone kan bli gratis

Nye takter fra Microsoft.

Ifølge The Verge har Microsoft «seriøse vurderinger» om å gjøre operativsystemene Windows Phone og Windows RT gratis for maskinvareprodusenter. I dag må alle som ønsker å bygge og selge en telefon eller et nettbrett med Windows betale lisens til Microsoft, men dette kan være i ferd med å endres.

Hensikten er å bli mer konkurransedyktig overfor Android, som er både gratis for utviklerne og det dominerende operativsystemet på markedet. Microsoft kjøpte nylig opp Nokia, som står bak 90 prosent av alle Windows-mobiler. De øvrige produsentene må derfor motiveres for fortsatt satsing på Windows.

Kommer med Windows 8.2?

Planen om å gjøre telefonspesifikke Windows Phone og nettbrettspesifikke Windows RT gratis er ikke fast bestemt ennå, men tanken er i så fall å realisere dette med de kommende Threshold-oppdateringene som skal forekomme i 2015. Denne strategien skal etter sigende gjøre de ulike Windows-operativsystemene mer like hverandre, og blant annet bringe tilbake startmenyen.

En eventuell fjerning av lisensen betyr at Microsoft må skaffe inntekter på andre måter. The Verge nevner for eksempel omsetningsmuligheter fra apper og innebygd reklame, samt abonnementstjenester som SkyDrive, Office og Skype.

Men, hva i ...?
Nokia gir ut Android-mobil »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen