Satya Nadella innser tydeligvis at ting ikke går så bra for Windows Phone.
Teknofil
Satya Nadella innser tydeligvis at ting ikke går så bra for Windows Phone. (Bilde: Shutterstock/Flickr, Johannes Marliem/Microsoft/Teknofil.no/montasje)

– Windows Phone har ingen gode toppmobiler

Det sier Microsoft-sjefen Satya Nadella selv.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Nokia Lumia 930 kom for ganske snart et år siden, var den en skikkelig toppmodell på alle måter. Ett år senere er den ikke like imponerende, og i og med at Microsoft etter Nokia-oppkjøpet ikke har laget noen oppfølger, virker Windows Phone rett og slett litt uaktuelt.

Dét er tydeligvis Microsoft-sjef Satya Nadella fullt og helt klar over, ifølge PhoneArena. På en pressekonferanse nå nylig sa han det som det var:

– Windows Phone har ingen gode toppmodeller.

Lover bot og bedring

Lumia 930 hadde allerede ett år gamle spesifikasjoner på noen områder da den kom, og nå er den nesten helt uaktuell for nye kjøpere som vurderer en toppmodell.
Lumia 930 hadde allerede ett år gamle spesifikasjoner på noen områder da den kom, og nå er den nesten helt uaktuell for nye kjøpere som vurderer en toppmodell. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no.

Det er imidlertid gode nyheter for Windows Phone-fans at Microsoft-sjefen er klar over denne situasjonen. At han nevner problemet betyr at det er noe selskapet vil fokusere på, noe vi ifølge nettsiden Neowin også har fått bekreftet av Windows-sjef Terry Myerson.

Lumia 630 er en av de aller beste budsjettmobilene som finnes, men den imponerer ikke dersom du ser etter toppmodeller.
Lumia 630 er en av de aller beste budsjettmobilene som finnes, men den imponerer ikke dersom du ser etter toppmodeller. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no.

Ifølge ham vil toppmodellene være én av tre kategorier håndholdte enheter Microsoft i fremtiden vil satse på. Det er vel nærliggende å tro at de to siste da vil være budsjettmobiler og eventuelt nettbrett.

For øvrig har Microsoft hatt stor suksess med sine budsjettmobiler, som de også har lansert hele syv av de siste seks månedene. Dermed begynner det å bli på plass med en ny toppmodell, sannsynligvis i form av det som kanskje blir hetende Lumia 940/940 XL. Noen mener også at siden det er såpass lang tid siden Lumia 930 ble lansert, så vil det være naturlig å ta steget opp til Lumia 950/950 XL allerede nå.

Uansett hva toppmodellen blir hetende, kan det hende vi må vente så lenge som til november før et faktisk flaggskip blir å se.

Det er noen gladnyheter for Windows Phone-fansen:
Alle Lumia-telefoner får Windows 10 »

(Kilde: PhoneArena, Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen