Windows-oppdatering skaper problemer

Microsoft slapp hele ni oppdateringer for Windows på tirsdag. Nå viser det seg at en av oppdateringene skaper problemer for enkelte brukere. Det gjelder samme oppdateringen som skal fikse et sikkerhetshull som kan misbrukes av en ondsinnet kode som er sluppet på Internett.

Nå melder Microsoft om at oppdateringen kan skape tilleggsproblemer i Windows. Den skal blant annet kunne blokkere brukerens tilgang til egen PC eller forhindre at enkelte programmer kan kjøres.

Problemet oppstår tilsynelatende kun hvis opprinnelige tillatelser er blitt endret for Windows-mappen. Det er foreløpig ikke mange brukere som har rapportert om dette problemet til Microsoft, men mange nok til at de undersøker saken. Den aktuelle oppdateringen vil fortsatt fikse problemet som den var opprinnelig ment å fikse, men har altså tilsynelatende skapt et tilleggsproblem.

Ifølge Microsoft kan brukere fikse problemet ved å sette tillatelsene for Windows-mappen tilbake til opprinnelig tilstand. Dette kan du eventuelt gjøre ved å høyreklikke med musen i Utforsker på Windows-mappen eller WINNT hvis du bruker Windows 2000 og velg Egenskaper. Velg fanen Sikkerhet og klikk på Avansert. Sett en hake ved "Tilbakestill tillatelser...". Les mer om dette i artikkel KB909444 fra Microsoft.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen