Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Tanjala Gica / Shutterstock)

Windows og Android på samme PC?

AMD har annonsert spennende planer for en maskin med begge operativsystemene.

Intel annonserte igår på CES-messen at de skulle lage en PC som kjørte både Android og Windows sømløst sammen. Nå følger prosessor- og teknologiprodusenten AMD etter med en eksakt lik plan.

Skal samarbeide med BlueStacks

AMD planlegger et samarbeid med BlueStacks, et selskap som er kjent for sin programvare som lar Android-apper kjøre på Windows-maskiner og Mac-er. I tillegg planlegger de å la en eventuell maskin kjøre på en prosessor utstyrt med en innebygget ARM-prosessor. Dette er den type prosessor Android-apper vanligvis kjører på, hvilket kan – og dette er et stort kan – øke effektiviteten og batteritiden kraftig. Å kjøre Android inni et annet OS er nemlig vanligvis svært energikrevende.

Ifølge AMD skal man kunne starte opp Android-apper rett fra startsiden i Windows 8, og kjøre dem som om de hørte hjemme der. Du skal til og med kunne søke opp Android-appene i søkefunksjonen inne i Windows, under den forutsetning at du har linket app-butikken til den.

Det beste fra to verdener

Planen skal altså være å trekke det beste fra to verdener, og få det til å flyte sammen uten at du som bruker skal legge særlig merke til det. Derav beskrivelsen "sømløst". Akkurat idéen med å trekke det beste fra to verdener så vi tidligere i en hybrid-PC fra Asus. Der måtte du imidlertid trykke på en knapp for å bytte mellom operativsystemene.

Bruker du Windows 8? 
Her er en guide til triks og fiffige løsninger i operativsystemet! »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen