Med Quiet time kan foreldre kontrollere barnas mobilbruk på bestemte tider av døgnet.

Windows-mobiler kan få «stilletid»

Avslører planer i ny patentsøknad.

Microsoft har levert en patentsøknad som kan brukes til å forhindre at mobilen ringer mens vi er på kino, kjører bil, eller er på jobb eller skole.

Tanken er at foreldre skal kunne forhindre barn fra å bruke mobilen på bestemte tidspunkt eller på bestemte steder, for eksempel mens man kjører bil, er på skolen eller om natten når man burde sove søtt.

En av tegningene som er sendt inn med patentsøknaden viser en telefon som er innstilt på «stilletid» mellom elleve om kvelden og syv om morgenen, der de eneste samtalene som er tillatt er til nødnummeret, mor eller far.

Det er flere grader av låsing i Microsofts patentforslag. I bil kan foreldrene for eksempel velge om låsingen skal startes manuelt, ved at den kjenner igjen familiebilen eller ved at bevegelsessensorer registrerer at mobilen befinner seg i en bil i bevegelse.

Lanserte kjøremodus i oktober

Kirker, kinoer og bedrifter kan selv installere utstyr som gjør at mobiler automatisk slås over på «stilletid», der man enten kan stille telefonen automatisk på lydløs, eller sette den ut av stand til å kommunisere med omverdenen med unntak av forhåndsinnstilte numre.

Patentsøknaden må ikke forveksles med den eksisterende Windows Phone-funksjonen «Kjøremodus». Allerede i dag har Nokia-eiere muligheten til å stille inn kjøremodus på sin Windows-telefon som skrur seg på automatisk ved å koble seg opp mot Bluetooth-anlegget i bilen.

Med kjøremodus kan du blant annet bestemme hvilke, om noen, varslinger du vil motta mens du kjører. Du kan for eksempel skru av varslinger for e-post og tekstmeldinger, men velge å motta samtaler mens du kjører.

PROFFGUIDE: Dette er de smarteste triksene til Windows Phone >>

Kilde: Phone Arena

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen