Windows-lydfiler laget med piratkopi

Lydfilene det gjelder er noen som hører til Windows Media Player, og du finner dem i Windows\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav. Ved å åpne disse filene i Notepad, og å se helt på slutten av filen, vil du se teksten under.

LISTB INFOICRD 2004-04-06 IENG Deepz0ne ISFT sound Forge 4.5

Dette indikerer at det var Sound Forge 4.5 fra Sony som ble benyttet til å lage filen, og denne versjonen av Sound Forge var lisensiert til Deepz0ne.

Siden det ikke finns en lov om å registrere programvare i feil navn, så er det først når du setter dette i sammenheng med at Deepz0ne er en av grunnleggerne av cracker-gruppen Radium at ting begynner å se mørkt ut. Mest sannsynlig har en Microsoft-ansatt sett seg lei av å vente på lisens på programmet, og rett og slett skaffet seg en piratkopiert versjon til å lage disse filene.

Det er tvilsomt at dette vil få konsekvenser for Microsoft som selskap, siden de sannsynligvis har mange lisenser på produkter fra Sony. Den ansatte som laget disse filene vil nok derimot få en reprimande som vil bli husket lenge, dersom personen får beholde jobben.

Kilde: PCWelt.de

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen