Windows er 8 er produksjonsklar
(Bilde: Microsoft)

Windows er 8 er produksjonsklar

Blir tilgjengelig allerede 15. august på MSDN og TechNet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

19. juli kunne Steven Sinofsky, presidenten for Windows og Windows Live, avsløre at selve lanseringsdatoen for Windows 8, Microsofts kommende operativsystem, vil være den 26. oktober. Da slippes det nye operativsystemet til offentligheten, både i form av oppgraderingspakker, ferdig installert på nye PC-er eller som en helt selvstendig lisens.

Noe tidligere i juli hadde Microsoft sin Worldwide Partner Conference i Toroto, Canada, og der annonserte Windows-sjef Tami Reller at Windows 8 blir produksjonsklar, eller RTM (released to manufacturing) den første uken av august.

Windows 8 skaper stor interesse.
Windows 8 skaper stor interesse.Foto: Microsoft

1. august kom meldingen fra Microsoft, Windows 8 er RTM. Det betyr at den endelige koden er levert til ulike OEM-partnere som nå klargjør Windows 8 PC-er og nettbrett som de skal introdusere til høsten.

Det at Windows 8 er RTM innebærer også at Microsoft ser på pruktet som ferdig, eller ferdig nok til å bli tatt i bruk av mannen i gata. Dog presiserer Sinofsky i sin bloggpost at slike programvareprosjekter strengt tatt aldri blir helt ferdige, det vil alltid være noe å forbedre. Derfor kan vi vente oss oppgraderinger også i tiden etter 26. oktober.

– Det mest spennende gjenstår

Mange endringer har kommet på plass.
Mange endringer har kommet på plass.Foto: Microsoft

Selv om en RTM er en milepæl i seg selv mener Sinofsky at det mest spennende gjenstår. Nemlig utviklingen av applikasjoner slik vi har sett på både iOS- og Android-plattformen. RTM Windows Store ble også lansert 1. august, og det er åpnet for at kvalifiserte utviklere kan laste opp sine Metro-applikasjonene for salg.

For tilgang til Windows Store må du registrere selskapet ditt. I tillegg må du ha Windows 8 RTM tilgjengelig for å kunne laste opp bidragene, hvilket innebærer at den reelle tilgangen først er den 15. august.

Blir tilgjengelig på MSDN og TechNet om to uker

Utvalgte brukergrupper få tilgang på RMT-koden noe senere i august, dette er typisk utviklere og folk i driftsmiljøer. Grunnen til at disse får tilgang tidligere er at de må være klare og kjent med systemet før de store massene får tilgang.

  • 15. august: Utviklere som bygger nye applikasjoner for Windows 8 vil kunne laste ned den endelige versjonen av Windows 8 via et MSDN-abonnement, og kan besøke Windows Dev Center for å få tilgang til den siste utgaven av Visual Studio 2012.
  • 15. august: IT-profesjonelle som tester Windows 8 i organisasjoner vil kunne få tak i den endelige versjonen av Windows 8 via et TechNet-abonnement.
  • 16. august: Kunder med eksisterende Microsoft Software Assurance for Windows vil kunne laste ned Windows 8 Enterprise edition fra Volume License Service Center (VLSC), dette tillater dem å teste, kjøre piloter og begynne å ta i bruk Windows 8 Enterprise i sine organisasjoner.
  • 16.august: Microsoft Partner Network-medlemmer vil ha tilgang til Windows 8.
  • 20.august: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) får tilgang til Windows 8.

Windows 8-oppgraderingen blir svinebillig

I forrige runde med informasjon rundt Windows 8 kom det frem noe svært hyggelig, nemlig prisen. For 39,99 USD, rundt 240 norsk kroner, kan du gå fra Windows XP, Windows Vista og Windows 7, til Windows 8 Pro.

Dette tilbudet starter den dagen Windows 8 blir lansert, altså 26. oktober, og varer helt frem til 1. januar 2013.

Har du kjøpt deg en ny PC med Windows 7 etter juni i år, finnes det et spesialtilbud. Hvis du registrerer deg nå kan du få Windows 8 Pro for 15 USD, eller 90 norske kroner.

Kommer i fire versjoner

Windows 8 kommer i fire ulike varianter; Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise og Windows RT. ARM-baserte enheter, som nettbrett og mobiler enheter får Windows RT. Windows 8 er for folk flest, Windows 8 Pro er ment for bedrifter, IT-entusiaster og andre profesjonelle brukere. Enterprise-versjonen er ment for storkunder, og byr på ekstra avanserte sikkerhets- og administrasjonsfunksjoner.

Du kan lese mer om hvordan du kan oppgradere maskinen du i dag har til Windows 8, i denne artikkelen.

Les også: Nå er Windows 8-lanseringen offisiell

Les også: – Windows 8 blir en katastrofe

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen