(Bilde: Dell / Flickr)

– Windows 9 vil forene alt

Skrivebord, smarttelefon, nettbrett og konsoll i skjønn forening.

Ideen om at Windows Phone og Windows vil smelte sammen har eksistert lenge, og sammenslåingen av appbutikkene ser ut til å være første steg i denne uniforme retningen.

Nettstedet ExtremeTech tillater seg å spekulere litt i Microsofts og Windows' framtid, og diskuterer Windows 9 i en fersk artikkel.

Ifølge nettsiden vil Windows 9 antakelig forene smarttelefon, nettbrett, skrivebord og konsoll, og dette er både riktig og viktig utvikling fra Microsoft. Likevel spør de seg: Er det for sent?

«Nesten» ikke godt nok

Windows Phone 7, Windows Phone 8 og Windows 8 «lokket» forbrukerne med at appene på de ulike plattformene nesten var kompatible med hverandre. Som ExtremeTech skriver, var ikke «nesten» godt nok.

De fleste kan nemlig forestille seg hvordan et fullt samarbeid mellom ulike plattformer er, noe de også har vært vitne til hos rivalene Apple og Google.

ExtremeTech forventer derfor at Windows 9 vil forene alt av plattformer, slik at en app du kjøper og laster ned på Xbox One vil synkroniseres umiddelbart med telefonen og datamaskinen din.

Utviklerne vil også få en bedre situasjon, ettersom de bare behøver å programmere én app på tvers av alle Windows-plattformer – med noen få alternativer for blant annet skalerbarhet på enheter av ulik størrelse.

Kan være for sent

Selv om ExtremeTech fører opp en lysende framtid for Windows hva sammenhengende økosystem angår, lurer nettsiden likevel på om det ikke kan være for sent for Microsoft.

Hadde fjorårets Windows 8 bydd på det ExtremeTech ser for seg, ville dagens situasjon vært en helt annen, tror nettstedet. I stedet for å snuble etter rivalene, ville Microsoft kanskje ha sittet i førersetet for utviklingen.

Nå har Microsoft kjøpt opp Nokias mobilavdeling og Windows 8.1 er på vei neste uke, så det gjenstår å se hva selskapet har i gjære for neste år. Det som er sikkert er at rivalene ikke står på stedet hvil.

Hva tror du Microsoft bør gjøre med Windows 9? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Mer håndfast:
Her er nyhetene i Windows 8.1 »

(Kilde: ExtremeTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen