Steven Sinofsky. Foto: Microsoft

Teknofil Windows 8 starter for fort

Steven Sinofsky. Foto: Microsoft

Windows 8 starter for fort

Du rekker ikke å avbryte boot-prosessen, men Microsoft har løsningen.

Microsoft innrømmer nå at Windows 8 har et problem: Det starter for fort! Oppstarten er så rask at du ikke lenger får tid til å stoppe boot-prosessen, skriver Windows-sjef Steven Sinofsky i et innlegg på Building Windows 8-bloggen.

Du vil med andre ord ikke få tid til å trykke F2 eller F8, og systemet vil heller ikke vise en beskjed om at du kan trykke F2 for innstillinger. Men frykt ikke, Microsoft har en løsning på «problemet».

En egen meny

Microsoft har i stedet samlet valgmulighetene fra oppstarten i en enkel meny, den såkalte «boot options»-menyen. Der finner du verktøy til feilsøking, funksjoner til utviklere og muligheten for oppstart fra alternative enheter, som for eksempel USB-drev.

Hvis det dukker opp et problem under oppstarten, sender systemet deg automatisk til denne boot-menyen. Microsoft har i tillegg bygget inn en automatisk failover-funksjon, slik at du ikke lenger behøver å trykke F8 hvis det oppstår en feil. Systemet skal også foreslå hva du må gjøre for å rette feilen.

Flere veier til Rom

Ønsker du for eksempel å endre BIOS-innstillinger, kan du gå inn under «PC settings»-menyen i Windows og velge «Restart now» under «Advanced setup». Da restarter datamaskinen og henter boot-menyen med dette alternativet.

Du får også til det samme ved å holde inn shift-tasten og trykke på den vanlige restart-knappen. En siste metode for å komme til boot-menyen er å bruke «shutdown.exe /r /o» fra kommandolinjen.

(Kilder: Building Windows 8)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen