Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, kan vise til et godt resultat for første kvartal.
Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, kan vise til et godt resultat for første kvartal. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Windows har gitt Microsoft store summer

Holder koken selv om PC-salget faller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft har blottet regnskapet for årets første kvartal, og ting ser ut til å gå ganske godt for programvaregiganten. For selv om PC-salget har ramlet med 14 prosent i løpet av årets første tre måneder, har Windows-salget økt med 23 prosent.

Windows bidro da med 5,7 milliarder dollar inn til Microsoft, tilsvarende rundt 33 milliarder norske kroner.

Med færre nye PC-er med Windows solgt, bør dette bety at flere har oppgradert til en nyere Windows-versjon. Og selv om det her har vært mange rabatter ute og gått, ligger den totale inntjeningen på Windows på linje med for ett år siden.

Xbox øker kraftig

Windows-resultatet var bare en av flere ting Microsoft var fornøyd med. Xbox Live-tjenesten har vokst med 46 prosent. Xbox og Kinect økte til sammen med 56 prosent, og brakte inn 2,53 millarder dollar.

Videre ligger den nye skybaserte kontorpakka Office 365 an til å tjene inn en milliard dollar i året alene.

Totalt tjente Microsoft 20,5 milliarder dollar, eller nesten 120 milliarder kroner, i forrige kvartal. Dette er 18 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Satser på mindre enheter

Nedgangen i salget av vanlige datamaskiner er naturligvis bekymringsverdig for Microsoft – det er tross alt fra PC-er de henter inn det meste av inntektene.

For å gjøre Windows 8-PC-er enda mer attraktive, er det derfor forventet at en ny Windows 8-versjon («Blue») vil dukke opp over sommeren, der mer av den klassiske Windows-følelsen returnerer.

I et videre forsøk på å komme inn på det stadig økende nettbrett-markedet, er det nå klart at vi også vil få mindre enheter med Windows på i fremtiden.

Trolig er det Microsofts eget nettbrett Surface som vil dukke opp i en 7-tommersutgave.

Les testen vår av Windows 8 »

(Kilder: CNN, Softpedia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen