Windows 8 går forbi Vista
(Bilde: Hardware.no)

Windows 8 går forbi Vista

Microsofts nyeste operativsystem øker.

Windows 8 ble lansert i oktober i fjor, og Microsofts hittil ferskeste operativsystem har fått blandet mottakelse. Tidligere i år viste statistikken at folk var mer ivrige i sin tid på å komme seg over på Windows Vista, enn de var for Windows 8.

Den som ler sist, ler best, og nå tar Windows 8 sin grusomme hevn på forgjengeren Vista. WinBeta gjengir nye tall fra analysebyrået Net Marketshare, og disse viser at Windows 8 har gått forbi Vista i markedsandeler.

Bronse til Windows 8

I juni 2013 hadde Windows 8 karet seg til en andel på 5,10 prosent – opp fra 4,27 prosent i mai. Vista har derimot falt ned til 4,62 prosent, mens Windows 7 og Windows XP ligger på henholdsvis 44,37 og 37,17 prosent.

Windows 8 beveger seg altså sakte oppover, og junitallene markerer at operativsystemet endelig har kommet seg opp å pallen og skubbet Vista til side.

Satser på 8.1

På det generelle markedet ligger Windows best an, med en markedsandel på 91,51 prosent. Apple og deres OS X befinner seg på andreplass med 7,20 prosent, mens de ulike Linux-operativsystemene holder 1,28 prosent av kaken.

Microsoft håper at enda flere vil bevege seg over til Windows 8 i tiden framover, blant annet på grunn av lanseringen av oppdateringspakken Windows 8.1.

Foto: WinBeta

Sjekk ut neste utgave av Windows 8:
Nå kan absolutt alle laste ned Windows 8.1 »

(Kilde: WinBeta)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen