(Bilde: Microsoft)

– Windows 8.1 er en solid oppdatering

Men vil den være nok til å overbevise skeptikere?

Nettstedet ExtremeTech har gått gjennom den spikrede versjonen av Windows 8.1, som er på vei til vanlige forbrukere den 17. oktober.

Kort oppsummert syns de at den store oppdateringspakken har mange flotte småforbedringer til Microsofts nyeste operativsystem, men at den ikke endrer de fundamentale problemene.

Bedre ytelse

Det er få visuelle endringer, men selve ytelsen skal være bedre. Både hurtighet og minnebruk er bedre enn tidligere, og Microsoft håper at dette kan få folk over fra forgjengeren Windows 7.

Du kan vitterlig starte opp rett til skrivebordet denne gangen, men ExtremeTech gjør oppmerksom på at den nye startknappen ikke har med seg en startmeny på lasset. De som bruker tredjepartsprogrammer til dette kan derfor trygt beholde dem.

Irritasjonsmomenter

Den store elefanten i rommet er fremdeles at det er vanskelig for gamle Windows-brukere å vende seg til alt det nye ved Windows 8, mener ExtremeTech. Dette endrer heller ikke Windows 8.1 på, og irritasjonsmomenter som to versjoner av samme program (avhengig av hvor du starter dem) eksisterer fortsatt.

ExtremeTech er også kritiske til at Microsoft har fjernet mange av de sterke egenskapene ved tradisjonelle skrivebordsprogrammer til fordel for mer innholdsfattige og nettbrettvennlige utgaver. Det går an å laste ned fullverdige versjoner, men de er ikke til stede i utgangspunktet.

Bør du skaffe?

ExtremeTech skriver at Windows 8-brukere trygt kan oppdatere til Windows 8.1, ettersom pakken inneholder mange finjusteringer og småforbedringer.

Oppdateringen endrer likevel ikke ved det som kan oppfattes som fundamentale utfordringer med Windows 8, som for eksempel et lite skrivebordsvennlig brukergrensesnitt, forvirrende blanding mellom «Modern UI» og det tradisjonelle skrivebordet og så videre.

Windows 8.1 er derfor muligens ikke det perfekte tilbudet til de som fremdeles sitter på gjerdet når det gjelder å gå over til Windows 8.

Les mer om hva du kan forvente:
Her er nyhetene i Windows 8.1 »

(Kilde: ExtremeTech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen