Microsofts bildeapp pleide å kunne synkroniseres med Facebook og Flickr, men det blir det slutt på i Windows 8.1. (Bilde: Montasje: Microsoft/Facebook/Flickr)

Windows 8.1 dropper Facebook og Flickr

Microosft fjerner integreringen i bildeprogrammet sin.

Microsofts neste operativsystem, Windows 8.1, begynner allerede å nærme seg lansering. Nå har det blitt avslørt at et av hovedprogrammene Microsoft pleier å vise frem som en del av deres nye visjon, bildeapplikasjonen Photos, har fjernet integrasjonen opp mot Facebook og Flickr. 

Endrer holdning

Helt siden de slapp Windows Phone-plattformen sin har Microsoft snakket om hvor viktig det har vært for dem å integrere nåværende tjenester under én paraply. Programmene og tjenestene Microsoft har laget har latt deg hente og synkronisere informasjon på tvers av sosiale nettverk og andre tjenester.

Et eksempel er meldingsapplikasjonen på Windows Phone, som samler meldinger fra Skype, tekstmeldinger og lynmeldinger fra Facebook i én applikasjon. 

– Lag deres egne apper

I Windows 8.1 ser det ut som de går vekk fra denne filosofien. Årsaken skal være at utvalget i applikasjonsbutikken deres skal endelig ha blitt stort nok til at tredjepartsutviklerne kan lage sine egne applikasjoner. I en post på Microsofts forum forklarer en talsmann det slik: 

– Nå er det mange applikasjoner i butikken som tilbyr måter å se på bilder med andre tjenester, skriver han, før han oppfordrer både Facebook og Flickr til å lage applikasjoner til Windows Store.

Reaksjonene i etterkant av Microsofts uttalelse har vært rimelig negativ, og mange er skuffet over at selskapet går vekk fra den tidligere visjonen om å fungere som et samlepunkt for tredjepartstjenester.

Foreløpig gjelder endringen bare bildeprogrammet i Windows 8.1. 

Windows 8.1 kommer med mange spennende nyheter også:
Dette er alt nytt i Windows 8.1 »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen