(Bilde: Microsoft)

Windows 7 ser ut til å få leve lenger

Microsoft har endret sine fremtidsplaner for operativsystemet.

Windows 7 begynner etter hvert å dra litt på årene, men ingenting tyder på at operativsystemet er i ferd med å tre inn i pensjonistenes rekker riktig ennå. Microsoft ser nemlig ut til å forlenge livet til systemet, melder Neowin

Den opprinnelige planen til selskapet var å stoppe løssalget av Windows 7 allerede 30. oktober i år, mens maskiner med operativsystemet ferdiginstallert skulle holdes gående frem til slutten av oktober neste år. Nå er datoene endret på Microsoft sine sider til ubestemt dato.

Går det dårlig for Windows 8?

Grunnen til at Microsoft etter alt å dømme forlenger livet til Windows 7 er ikke kjent, men mye kan tyde på at oppfølgeren Windows 8 ikke gjør det så skarpt som selskapet har ønsket, selv om versjonen tidligere i sommer passerte Vista i antall brukere

Ifølge Neowin er Windows 7 det aller mest populære operativsystemet, med nærmere 47 prosent markedsandel, mens gode gamle Windows XP følger opp på en andreplass med rett i overkant av 31 prosent.

Tallene viser også at Windows 8 har økt fra rundt 5 prosent i sommer, til rundt 6,6 prosent nå, mens den nyeste versjonen 8.1 allerede har rukket å komme seg opp til 2,64 prosent. Samlet har Microsofts nyeste operativsystem for PC en andel på godt og vel 9 prosent.

Fra XP til Windows 7?

Det er fortsatt et betydelig antall brukere som bruker Windows XP, men den 8.april neste år er det full stans i videre utvikling og vedlikehold av den 12 år gamle Windows-versjonen. 

Dermed kan det jo tyde på at IT-giganten forventer at flesteparten av de som i dag bruker XP vil ønske å gå over til Windows 7, og av den grunn velger å utsette sluttdatoen; tror i alle fall Neowin-skribentene.

Er du nysgjerrig på hvordan Windows 8.1 fungerer?
Les hele vår test av det nye operativsystemet »

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen