GUIDE: Windows 7 eller 8 - alt i én Dette trikset gjør masseinstallasjon lettere

Guide Windows 7 eller 8 - alt i én

Dette trikset gjør masseinstallasjon lettere

Samler alt på en minnepinne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
windows-8-boxes.
Noen av mange Windows-versjoner

Windows kommer i mange former og fasonger. Da Windows 7 kom på markedet fantes det i totalt 11 ulike versjoner, mens med Windows 8 har tallet blitt kuttet ut til 6 forskjellige versjoner, forutsatt at du vi ikke regner med nettbrett-versjonen RT.

I denne guiden skal vi se hvordan samtlige Windows 7 eller 8 versjoner kan samles og installeres fra én DVD eller minnepinne. Du kan med andre ord lage en Windows 7 DVD som inneholder for eksempel Home Premium, Professional og Ultimate i både 32- og 64-bits versjoner. Plateavbildningen du lager går ofte under kallenavnet Windows AIO – All In One.

Få med deg vår stortest av Windows 8 »

Dette er fordelen

En slik alt-i-ett-løsning kan gjøre hverdagen enklere for både entusiaster og systemadministratorer. Skal du foreta en ny installasjon av operativsystemet på forskjellige PC-er, har disse ofte forskjellig Windows-versjon og krever dermed forskjellige DVD-plater.

under.jpg.
Produktnøkkelen til Windows er ofte å finne på et klister under maskinen.

Ved å ha en alt-i-ett-løsning kan du velge rett Windows-versjon under installasjonsprosedyren, og dermed bruke den originale produktnøkkelen som følger med maskinen. På bærbare PC-er er denne som oftest påklistret under maskinen eller på laderen, og på stasjonære PC-er vil den ofte befinne seg klistret på toppen eller bak på PC-en.

I denne guiden har vi brukt Windows 8. Teknikken fungerer også for Windows 7, men med noen ulikheter som vi forklarer underveis.

Dette trenger du:

  • To plater eller plateavbildninger med Windows: én 64-bits og én 32-bits. Det er irrelevant hvilken versjon disse er – en DVD med eksempelvis Windows 7 Home inneholder alle versjoner utenom Enterprise. Ønsker du å integrere Enterprise, N-versjoner eller flere språkversjoner, må du ha en disk eller plateavbildning med disse i tillegg.
  • Imagex-programmet fra Microsoft

Windows-kildene må ha samme versjon av Service Pack – enten så må alle ha Service Pack 1 ferdig integrert, eller så må ingen av de ha det.  

Legg merke til at en produktnøkkel til eksempelvis Windows 7 Ultimate vil fungere til Windows Ultimate 7 Service Pack 1, men ikke omvendt. Du burde med andre ord gå til anskaffelse av Windows ISO-er med nyeste Service Pack ferdig integrert.

Last ned Windows  7 fra Microsoft
Windows 7 Professional Service Pack 1 Media Refresh Norsk 32-bit 64-bit
Windows 7 Professional Service Pack 1 Media Refresh Norsk, N-versjon 32-bit 64-bit
Windows 7 Professional Service Pack 1 Media Refresh Engelsk 32-bit 64-bit
Windows 7 Professional Service Pack 1 Media Refresh Engelsk, N-versjon 32-bit 64-bit

Microsoft tilbyr ikke tilsvarende linker for Windows 8, men skriver du inn produktnøkkelen din her vil du kunne laste ned tilsvarende ISO-fil.

Forskjellige produktnøkler

Produktnøkler til Windows fungerer på tvers av språk. Det vil si at du kan bruke samme produktnøkkel til både den norske og engelske språkversjonen, så lenge du velger den rette Windows-versjonen til din nøkkel.

ee43f82f-b503-4a6e-a278-73117f946da7_15.
Windows N-versjon

Windows skiller på produktnøklene til vanlige versjoner og såkalte N-versjoner. Sistnevnte inneholder ikke Windows Media Player og andre produktnøkler. Du kan fint integrere både vanlig versjon og N-versjon, og selv om du trenger installasjonskilder til begge vil sluttproduktet ikke ta særlig mye mer plass.

Legg merke til at noen nøkler som følger med noen maskiner ikke lar seg godkjenne gjennom vanlig aktiveringsprosess. I disse tilfellene bør det allikevel være mulig å aktivere Windows med hjelp av telefon. 

Bli med på neste side, så guider vi deg gjennom fremgangsmetoden »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen