Windows 10 kan bli den siste Windows-versjonen
(Bilde: Shutterstock)

Windows 10 kan bli den siste Windows-versjonen

Microsoft vil heller fokusere på kontinuerlige oppdateringer.

Det nærmer seg lansering av ny versjon av Windows, som er forventet å komme i juli, og denne gangen er det Windows 10 som står for døren. Under Ignite-konferansen uttalte utvikler-evangelisten og Microsoft-ansatt Jerry Nixon at dette kan bli den siste store Windows-versjonen som slippes, melder The Verge

Dermed kan altså Microsoft endre på sin tradisjon om å lansere store forandringer i operativsystemet sitt i form av operativsystemer med nye navn. Dermed kan det hende at vi aldri får se for eksempel Windows 11 eller Windows 12 komme. 

Dropper store lanseringer

Microsoft har altså hatt for vane å komme med store lanseringer av Windows i form av en ny versjon med nytt navn. Nå kan ting tyde på at de dropper denne formen for lanseringer i fremtiden til fordel for andre løsninger. 

Den eventuelle løsningen blir nok at Microsoft i stedet vil la endringer og oppdateringer av operativsystemet komme fortløpende. 

Sammen med Windows er det også ventet at selskapet kommer til å gjøre den samme endringen på flere av sine kjente produkter. Skal vi tro The Verge vil også produkter som Office bli kontinuerlig forbedret etter hvert som behovet melder seg. 

Flere spørsmål rundt ny Windows-versjon

I forbindelse med den kommende lanseringen er det også stilt spørsmål rundt hvilken type inntektsmodell Microsoft vil velge med Windows 10. Selskapet har tidligere uttalt at alle som har en PC med Windows 7, 8 eller 8.1 vil få mulighet til å oppgradere til den nyeste versjonen gratis i ett år. 

Spørsmålet er hva som skjer etter at det første året har gått. Vil alle som da har betalt for de tidligere versjonene måtte betale en sum penger for å beholde muligheten til å få oppdateringer av Windows 10, eller vil de bli sittende igjen med et operativsystem som ikke blir vedlikeholdt?

Her går mye av debatten på at Microsoft muligens vil bygge et ettermarked for Windows 10 som et nytt inntektsgrunnlag. 

Vi har allerede kikket på Windows 10
Og vi har latt oss imponere av hva vi har sett så langt »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen