– Windows 10 for telefoner vises frem i januar
(Bilde: Microsoft)

– Windows 10 for telefoner vises frem i januar

Kort tid igjen før Windows Phone-brukere får se fremtiden.

Nettstedet The Verge melder at Microsoft nå skal være nærme en visning av Windows 10 for mobiltelefoner. Fra før er det kjent at neste generasjon Windows blir felles for  PC-er, mobiltelefoner og nettbrett, men akkurat hvordan det vil se ut på lommedatamaskinene våre er foreløpig ikke kjent.

Kildene til denne informasjonen er anonyme, men skal være godt kjent med Microsofts planer. De hevder at Microsoft vil være til stede under CES-messen i Las Vegas tidlig i januar, men at Windows 10 for telefoner ikke vil bli vist frem der. I stedet skal et eget arrangement avholdes mot slutten av januar.

Tilgjengelig for tidlig nedlasting?

I forbindelse med dette arrangementet skal den såkalte «consumer preview»-utgaven av operativsystemet slippes. Microsoft har så langt brukt disse forsmakene som åpne beta-tester, og hvem som helst vil med andre ord kunne laste ned en tidlig utgave av programvaren. Det forutsetter naturlig nok at man er forberedt på å leve med noen småfeil og at det kan komme endringer innen Microsoft er klare for en vanlig utrulling av systemet.

Selskapet viste frem Windows 10 for første gang i begynnelsen av oktober, men den gangen ble det åpnet opp for prøvekjøring på PC og nettbrett.

Ved overgangen fra Windows Phone 7.5 til Windows Phone 8 gjorde Microsoft så store endringer i grunnfjellet på operativsystemet, at eksisterende brukere ikke kunne oppgradere. For to uker siden gikk selskapet aktivt ut for å si at samtlige av dagens Windows Phone-brukere vil kunne oppgradere til Windows 10. Dermed bør dette bli en spennende lansering for alle som eier et Lumia-produkt, eller en av de andre telefonene som kjører operativsystemet.

Lurer du på hva som er nytt i neste utgave av Windows? Denne artikkelen oppsummerer det viktigste fra lanseringen.

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen