Slik unngår du å bli en del av Microsofts P2P-nettverk
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Slik unngår du å bli en del av Microsofts P2P-nettverk

Windows 10 bruker nettlinjen din til å spre oppdateringer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I kjølvannet av Windows 10-lanseringen har det blitt en del oppstyr rundt noen av de nye funksjonene Microsoft har bakt inn. På samme tid som den nye utgaven henter frem igjen kjære funksjoner fra tidligere versjoner, er det også gjort ganske store endringer her.

Det danske nettstedet Version2.dk har tatt en svingom i Microsofts nye innstillinger, og sett nærmere på én av disse  funksjonene.

Når det kommer en ny oppdatering til operativsystemet blir nemlig innholdet i utgangspunktet delt via Windows-brukerne. Dermed har Microsoft i praksis fordelt trafikkbelastningen en ny oppdatering utgjør på deg og meg. For noen kan dette være helt greit, men det kan finnes mange grunner til å ikke ønske dette.

En mager nettlinje, eller måling av forbruk, kan være blant årsakene til at du ikke ønsker å ha funksjonen påskrudd. Løsningen fungerer forøvrig både lokalt og utad mot Internett.

Hvis du vil skru av funksjonen på din PC kan du følge denne korte veiviseren:

Trykk på startmenyen og åpne innstillinger. Da kommer du hit, og her er det oppdateringsinnstillingene vi er interessert i.
Trykk på startmenyen og åpne innstillinger. Da kommer du hit, og her er det oppdateringsinnstillingene vi er interessert i. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Det skjuler seg  ofte spennende ting bak avanserte innstillinger, så la oss trykke her for å få opp flere innstillinger.
Det skjuler seg ofte spennende ting bak avanserte innstillinger, så la oss trykke her for å få opp flere innstillinger. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Her begynner vi å nærme oss innstillingene vi er på jakt etter.
Her begynner vi å nærme oss innstillingene vi er på jakt etter. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Her er vi endelig fremme ved innstillingene vi er opptatt av. Her kan du velge å deaktivere all deling av oppdateringer, eller du kan tilgodese PC-ene i lokalnettverket med oppdateringshjelp.
Her er vi endelig fremme ved innstillingene vi er opptatt av. Her kan du velge å deaktivere all deling av oppdateringer, eller du kan tilgodese PC-ene i lokalnettverket med oppdateringshjelp. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har du fulgt disse trinnene skulle du nå være noenlunde godt sikret mot å fylle nettlinjen din med Microsofts oppdateringer. Men dette er ikke det eneste du kanskje har lyst til å skru av i operativsystemet.

Her er noen av de mange viktige endringene du kanskje vil ønske å se nærmere på:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen