WiMP vil gi deg perfekt lyd
Teknofil
(Bilde: WiMP)

WiMP vil gi deg perfekt lyd

Skrur opp lydkvaliteten på alle sanger.

Den norske musikktjenesten WiMP har et par gode nyheter for deg som er lydentusiast. Nå blir lydkvaliteten jekket et par hakk opp, for samtlige sanger. Det betyr at rundt 20 millioner låter nå erstattes, med nye filer som har bedre lydkvalitet.

Det er ikke snakk om oppjustering av allerede komprimerte filer, men snarere en rekoding av en rekke filer med CD-kvalitet.

Som standard kan du velge mellom to ulike kvalitetsnivåer, som heter «standard» og «høy». Standardkvaliteten går nå fra AAC+ 64 til AAC+ 96. Tilsvarende skjer for filer med høy kvalitet, der de nå går fra AAC 256 til AAC 320.

Mye testing

Wimp har gjort en rekke tester, før de valgte akkurat disse formatene. Målet var å finne lydformater som fungerte best på tvers av flere enheter, enten det er en mobiltelefon eller et rådyrt stereoanlegg.

Selskapet forteller også de ikke gir seg med denne oppjusteringen av kvaliteten. Både lossless- og HD-formater står på planen.

Første trinn videre er en lukket betatest av ukomprimert lyd, da i flac-format, til Android-telefoner, Sonos-systemer og Bluesound-anlegg. Selskapet bekrefter overfor oss at de nå jobber aktivt med dette

Betalt ekstraløsning

Om du allerede nå gnir deg i hendene på tanken om flac rett i mobiltelefonen, har imidlertid prosjektet en sur bismak. Høyere lydkvalitet betyr raskt en høyere pris. Produktsjef og administrerende direktør i WiMP Norge, Per Einar Dybvik, uttaler i en pressemelding at de ser på et eget produkt for akkurat dette:

«Det kan være interessant å se på mulighetene for et Premium Plus-produkt, som da selvfølgelig også vil ha en høyere pris».

Dersom alt går bra for lossless-testingen, sikter WiMP også på et prøveprosjekt med en spilleliste med HD-innhold.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen