WiMP lanserer skikkelig gromlyd
(Bilde: WiMP)

WiMP lanserer skikkelig gromlyd

Lar den audiofile i deg strømme lyd i tapsfri CD-kvalitet – for dobbel pris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Strømming av musikk er en hendig løsning som stadig flere får øynene opp for. Dagens strømmetjenester gir deg tilgang til all verdens musikk fra alle enhetene dine, og er en god plattform å oppdage ny musikk på. Men det hele har alltid hatt én hake; musikkfilene er komprimert.

Akkurat dette har nok skjært ekstra i hjertene til de audiofile blant oss, som kanskje har blitt sittende på gjerdet mens alle andre har meldt seg på musikkstrømme-toget. Men fra i dag kan også de lydbevisste trygt legge de fysiske CD-ene på hylla, skal vi tro den norske musikkstrømetjenesten WiMP.

Høyoppløst lyd

Som de første i Norge lanserer selskapet nemlig «WiMP HiFi», en tjeneste for de kravstore lytterne hvor all musikk blir strømmet hjem til deg i de ukomprimerte FLAC- og ALAC-formatene. Disse formatene gir lyden en høyere oppløsning og bedre dynamikk enn den tradisjonelt komprimerte mp3-lyden vi er vant med å ha på øret, både fra strømmetjenester og mobiltelefonene våre.

– Vi tror at HiFi vil bli en standard i musikkstreaming framover på linje med HD for TV, sier Andy Chen, administrerende direktør i WiMP Music i pressemeldingen.

De ukomprimerte filformatene er kodet i 44,1 kHz/ 16-bit, noe som tilsvarer lydkvaliteten du får av å spille av en CD. For iOS-enheter får du høyoppløste lydfiler servert på ALAC-formatet, mens alle andre enheter benytter FLAC. Dette valget kommer av at Apple ikke støtter FLAC-formatet på sine bærbare enheter.

Mange enheter er klare

Siden disse ukomprimerte formatene virkelig liker å boltre seg når det kommer til lagringsplass, kan det være greit å vite at du også har mulighet til å synkronisere låter i AAC-96 kbps og AAC+ 320 kbps-format til enheter med lite plass.

I tillegg til iOS og Andriod-enheter, er Sonos og Bluesound er et par av de populære løsningene som allerede har fått støtte for høyoppløst musikkstrømming.

Den høyere lydkvaliteten kommer dog ikke gratis. For mens WiMP tidligere i år oppgraderte alle lydfilene sine gratis, må de som lengter etter ukomprimert lyd nå grave lenger ned i lommeboka. 199 kroner i måneden koster det å abonnere på WiMP HiFi – noe som er 100 kroner dyrere enn selskapets standardprodukt.

Legg også merke til at skrivebordsapplikasjonene for Windows og OSX foreløpig ikke støtter WiMP HiFi.

Også videostrømmetjenesten Netflix oppgraderer strømmetilbudet sitt:
Netflix-sjefen lover deg mange ganger bedre bilde, allerede til neste år »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen