SNIKTITT: Wimp for Android Helt ny Wimp-app for Android-mobiler

Sniktitt Wimp for Android

Helt ny Wimp-app for Android-mobiler

Best på innhold, også på mobilen.

Her får du bøttevis av spillelister du kan lytte til på farten.
Her får du bøttevis av spillelister du kan lytte til på farten.
Spillelistene har mange ulike temaer.
Spillelistene har mange ulike temaer.
Relevante anmeldelser av platene dukker også opp.
Relevante anmeldelser av platene dukker også opp.
Wimp er for det meste enkel og fin å bruke - men noen av lenkene leder til en nettside som ikke er tilpasset mobilskjermen. Her må du zoome, og lenkene spør deg om du vil åpne spillelistene i Wimp.
Wimp er for det meste enkel og fin å bruke - men noen av lenkene leder til en nettside som ikke er tilpasset mobilskjermen. Her må du zoome, og lenkene spør deg om du vil åpne spillelistene i Wimp.
Uansett hvor du er kan du få opp hva som spilles ved å trykke på en av knappene i menyen nederst.
Uansett hvor du er kan du få opp hva som spilles ved å trykke på en av knappene i menyen nederst.

Den norske musikktjenesten Wimp har forsøkt å skille seg ut fra sine konkurrenter. Det er spesielt redaksjonelt innhold knyttet til musikken de virkelig har skilt seg ut på, samtidig med at de har ønsket å ha bedre tilgang på norsk musikk, og på enkelte viktige artister. Akkurat hvem som har flest artister av Spotify og Wimp skal ikke vi legge oss oppi, men den nye Android-appen er definitivt noe for deg som ikke helt vet hva du vil høre på.

Her får du nemlig det redaksjonelle innholdet du kjenner fra Wimps PC-app rett i lomma. Du får ferdige spillelister fra din favorittredaksjon, enten det er fra radio, aviser eller musikkblader. Hvis du er i beit for musikk til kjøreturen opp til påskefjellet – har jaggu Wimp disket opp med det også.

Du kan velge egne lister for spesifikke plateselskap, selv om det bare er et lite utvalg av dem som er tilgjengelig. Du kan velge tematiske lister, og du kan velge sjangerlister.

Hva skal jeg velge?

De av oss som har vært ivrige CD-kjøpere før streaming-tjenestene kom, kjenner muligens følelsen. Det er tid for innkjøp av ny musikk. De siste ukene har man hørt den ene etter den andre smakebiten på noe man har lyst til å putte i CD-spilleren. Så står man i platesjappa, blant tusenvis av titler. Da er plutselig alt borte. Omfanget blir for stort, og hukommelsen blir muligens for kort.

Hva skal jeg velge?

Det er det spørsmålet Wimp virker å ville besvare for deg. Wimp fremstår i dag som et overflødighetshorn av kyndig veiledning i musikkens verden. Er du ikke enig med tipsene du får fra én redaksjon? Velg en annen. Nå kan du det også på mobilen, og det betyr at du kan bruke dødtiden på vei til jobb til å finne nye favoritter.

Les også: WiMP vil gi deg perfekt lyd »

Oversiktlig og fin - med ett lite unntak

For det aller meste er den nye appen oversiktlig og fin. Vi liker at samme hvor du er, kan du trykke på en knapp for å få opp en liten linje nederst som viser hva som spilles. Når appen blir så omfangsrik at den nesten er et eget univers innenfor telefonskjermens fire hjørner, er dette en veldig fin måte å løse det på. Den tradisjonelle varianten er å ha en "Now playing"-skjerm som dekker hele ruten. Du får selvsagt den også i Wimp-appen for Android – hvis du vil.

Etter å ha prøvekjørt appen noen minutter er det egentlig bare én ting som virkelig fremstår som pussig her. Deler av den er i praksis en nettleser, som viser innhold som ikke er tilpasset skjermen.

Det føles litt merkelig å bli tatt rett ut av et supersmidig og skjermtilpasset grensesnitt, og inn til et sted der teksten er for liten til å lese før du zoomer inn. Det er også snodig å ha gått fra tett integrerte knapper som virker umiddelbart, til nett-knapper med påskriften "Åpne i Wimp", og påfølgende lastetid.

Når det er sagt – løsningen fungerer jo, og den gir tilgang på vesentlige mengder ekstrainformasjon som du kanskje ellers måtte gått ut av appen og inn i en nettleser for. Den bare bryter med det superpolerte inntrykket vi får av resten.

Mange nye funksjoner

Den nye appen har ellers fått flere nye funksjoner. Den kan lagre spillelistene til minnekort, som kan flyttes mellom telefoner. Du kan kryssfade låter med selvvalgt lengde på overlappingen, og det er støtte for tapsfri lydavspilling i appen. Sistnevnte må du imidlertid ha eget abonnement for. Foreløpig er det bare tilgjengelig for et utvalg betatestere, men i fremtiden vil dette sannsynligvis være en ekstrafunksjon som du må betale litt for.

Det Wimp fortsatt ikke har, som også Spotify får litt pepper for å mangle, er muligheten til å kjøre i liggende modus på skjermen. Telefoner med dockingløsninger står ofte liggende når de lader, og dermed blir det litt ekstra knot å skulle styre mobilavspillingen på en app som er sidelengs. Dette er imidlertid et problem som angår relativt få brukere.

Mobilens dager som "vedheng" er over

Alt i alt ser nye Wimp ut til å være et solid fremskritt for musikklytting på telefonen. Selv om det er mulig å søke opp ny musikk fra telefonen, i Spotify og de andre musikktjenestene, blir appene stort sett dinglende som et slags vedheng til PC-applikasjonen. Har du ikke funnet låta før du går ut døra, er sannsynligheten stor for at du ikke hører den på vei til jobb heller.

Wimp bryter ned dette skillet mellom "stasjonært" og mobilt ytterligere, og fortjener kudos for det.

Les også: Enda flere får WiMP gratis »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen