WiMax stadig nærmere

WiMax er en ny trådløs standard som også går under det kryptiske navnet 802.16. WiMax antas av enkelte å skulle ta over for 802.11-standarden, og har en rekke fordeler som utvider bruksområdet, bl.a. større rekkevidde.

WiMax vil fungere som et supplement til allerede fungerende bredbåndsløsninger. Ikke minst i tettbygde strøk, vil man kunne spare mye på å slippe å knytte hver enkelt husstand fysisk til et bredbåndsnett.

CATCH, NextGenTel og Telenor har nå sikret seg en rekke frekvensblokker hver av totalt 150 blokker. Dette gjør dem i stand til å skape trådløse bredbåndsnett. Frekvensblokkene som er tildelt fra Post- og teletilsynet gjelder frem til år 2022.

Kunder som tidligere ikke har kunnet få bredbånd gjennom de konvensjonelle kobberkablene kan med andre ord muligens ha noe å se frem til. Frekvensblokkene vil være tilgjengelige fra 15. mai 2006, så foreløpig må man bare å smøre seg med tålmodighet.

Administrerende direktør Kjell Ivar Hansen i CATCH uttaler at et testnett vil være etablert om relativt kort tid. CATCH har allerede planlagt dette i en tid, og tildelingen av lisensene var det siste som stod igjen før man kunne starte opp.

(kilde: CATCH)

Kommentarer (13)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen