WiMAX skal integreres i bærbare

Alternativ tekst mangler
Bildet viser Intel WiMAX Connection 2250
WiMAX er et sertifiseringsmerke på produkter som følger 802.16-standarden, hvor foreløpig siste utkast er IEEE 802.16e-2005. WiMAX-produktene er ment å tilby trådløs internettilgang og er utviklet spesielt med tanke på "last mile" - altså den siste delen av nettilkoplingen ut mot brukerne.

Eksempelvis vil man med WiMAX kunne dekke hele byer med trådløs internettilgang - og man sparer dermed mye kostnader relatert til oppkobling av brukere (ingen graving av kabler nødvendig). WiMAX er også tenkt som en erstatter eller suppliment til dagens 3G-standard.

Ytelsesmessig kan WiMAX gjerne komme opp i 50-100 Mbit/s - ihvertfall på papiret. Rekkevidden ser ut til å bli ymse, men 50 km fra basestasjonen er ingen umulighet.

Intel-brikke klar

Nå har altså Intel ferdigstilt sin egnen WiMAX-løsning for bruk i bærbare PC-er og andre mobile enheter. Løsningen går under navnet Intel WiMAX Connection 2300.

Brikkesettet ble vist på en Centrino Duo-maskin der man aksesserte internett over en WiMAX-forbindelse. I løpet av neste år vil Intel starte implementeringen av slike brikker i maskinene.

For en tid tilbake trodde man at Napa-plattformen skulle få WiMAX-støtte. Dette ble imidlertid utsatt til den kommende "Santa Rosa"-arkitekturen.

Med dette brikkesettet har Intel tatt et betydelig skritt i riktig retning for å tilby integrert 3G/HSDPA/WiMAX/Wi-Fi på bærbare løsninger. Det antas at vi skriver 2008 før WiMAX-støtte er intregrert i relle produkter.

Se også våre tidligere artikler om WiMAX.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen