Wimax på Nokia N810

Løsningen skal gjøre det mulig å surfe i høy hastighet også når du er utenfor de tradisjonelle WLAN-sonene. N810 er det første produktet fra Nokia med støtte for denne teknologien, og produktene vil komme på markedet i USA i løpet av sommeren.

WiMAX er en teknologi som minner om WLAN, men hver basestasjon har en rekkevidde på 3-5 kilometer (radius). Ved å koble flere basestasjoner sammen dannes et større område der du kan forflytte deg fra sone til sone uten at forbindelsen blir brutt.

Nytt operativsystem
N810 har en Mozilla-nettleser, uttrekkbart tastatur, innbygget GPS og en stor trykkfølsom skjerm (4,13 tommer). Operativsystemet er Linux.

Samtidig med lanseringen av N810 WiMAX Edition, slipper Nokia også en ny versjon av operativsystemet for Internet Tablet. Før sommeren skal også de som i dag har en N800 eller N810 kostnadsfritt kunne oppgradere til det nye OS-et. Dette skal ifølge Nokia gi nyttige funksjoner som en forbedret e-postklient, støtte for gjengivelse av kinesiske tegn i nettleseren og RSS feed. Sømløs programvareoppdatering begrenser behovet for manuelle oppdateringer og gjør periodiske oppdateringer av operativsystemet raskt og enkelt, hevder selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen