Will.I.Am - Songs About Girls

Songs About Girls er nok det minst kreative albumnavnet på en god stund, og bare det gir en litt kvalm følelse før man putter cden i spilleren. Den kvalme følelsen blir borte, men kommer av og til tilbake. Dette albumet har mange sett fram til, Will.I.Am har bygget seg opp et navn som en av de mer kreative og uforutsigbare produsentene i grenselandet mellom pop, hip-hop og R&B.

Når begynnelsen er god…

Will.I.Am bommer litt.
Will.I.Am bommer litt.

Det hele begynner godt, førstesporet ”Over” er en god poplåt med et fint pianokomp, men så kommer spor nummer to ”Heartbreaker” som befinner seg i et elektronisk disco inferno med cheezy synthakorder og et lydbilde som kan minne om bandet som spiller på danskebåten, hvor trommeslageren er erstattet med en trommemaskin. Gitarakkordene i bridgen er forveksling like dem i Gloria Gainors ”I will survive”, og slik er det mye av videre. Hele dette albumet er nok tuftet på teorien om at et dansegulv først må fylles opp av jenter før guttene følger etter, og de klassiske popformlene ligger nok og lurer bak alle synthene og discogitarene. Will.I.Am har rett og slett laget et modernisert discoalbum med innslag av pop, og R&B. Det er ikke alt som funker, men det finnes enkelte låter som fenger godt og noen balladeaktige ting som fungerer. Dette albumet er nok mer nyansert og variert enn man skulle ha trodd, og viser at Will.I.Am har en god forståelse for musikk.

Beatmaker bli ved din lest

Will.I.Am er en ganske flink produsent, men relativt dårlig rapper og sanger. Stemmen hans er rett og slett kjedelig og det blir for mye av en mellomting av rapping og synging som han ikke helt får til. Dette setter tydeligvis ingen stopper for hans utfoldelsestrang. Det er mye fengende og funky på albumet, og mye kunne blitt bedre med en annen sanger med mer energi og glød. Han har kanskje innsett sin utilstrekkelighet når det gjelder sangferdigheter for det er mye bruk av vreng og andre effekter på stemmen hans.

Selvgjort er velgjort

Her finnes det ikke mange gjesteopptredener, og de som er skuffer. Cee-Los bidrag har blitt lagt til et backingvokalspor og det er ikke lett å høre at han er med baki der. Men den mest skuffende er nok Snoop Dogg, han har børstet støv av sin gamle slager ”Gin & Juice” og skrevet om deler av det gamle verset for å lure inn i den lettere paranoide ”Donque Song”. Det kan nesten høres ut som om noen har laget en mashup av en obskur prodigy-låt og ”Gin & Juice” med Will.I.Am som synger noe greier oppå.

Konklusjon

Songs About Girls er et lett fengende men skuffende album hvor enkelte av låtene vil kunne fungere som floorfillers på en nattklubb med mindreårige eller folk i midtlivskrisen og høy beruselsesfaktor, noen gode poplåter er det også, men enkelte av låtene kan man lure på hvordan slapp gjennom. Will.I.Am burde holde seg til å produsere for andre, for Songs About Girls er ikke dårlig håndverk men han har bare dratt discoen for langt og det blir for klisjefyllt og tannløst.

Will.I.am Songs About Girls

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen