Test

Wild Hogs

Det er sjelden man ser en film med en så usedvanlig snever målgruppe som ”Wild Hogs”. Det er vanskelig å tenke seg at andre en middelaldrende menn med midtlivskrise, og som har et brennende hemmelig ønske om å kjøpe seg motorsykkel og dra på guttetur, kan få noe vettugt ut av ”Wild Hogs”. Allikevel har filmen slått stort an i USA.

Midtlivskriser på sitt aller mest demonstrative.
Midtlivskriser på sitt aller mest demonstrative.

Flukt med digresjoner

"Wild Hogs" er en road movie, og i likhet med guttas planer om å ”kjøre sørover å se hva som skjer” virker det heller ikke som om regissør Walt Becker har noen genial plan å skryte av. Men hva er vel en road movie uten digresjoner?

Utgangspunktet er fire middelaldrende menn som bestemmer seg for å ”ta den gutteturen som aldri ble noe av”. Tim ”The Santa Clause” Allen spiller Doug, en familiefar med kolesterolproblemer; John Travolta (”Saturday Night Fever”, ”Pulp Fiction”) spiller Woody, en skrytepave med gjeldsproblemer og en modellkjæreste som lot ham i stikken; William H. Macy (”The Cooler”, ”Magnolia”) spiller den obligatoriske klumsete datageeken Dudley (litt artig er det jo at han har en katt som heter i-cat); Martin Lawrence (”Bad Boys”) spiller Bobby, tøffelhelt og dasstømmer.

Det tar ikke lang tid før de fire urutinerte bikerne havner i problemer. I New Mexico snubler de innom puben til den beryktede motorsykkelgjengen Del Fuegos. Klumsete som de er får "Wild Hogs"-gjengen selvfølgelig Del Fuegos på nakken. På turen/flukten blir det tid til både litt homesehumor (for å understreke at gutta i hvert fall ikke er homser) og en litt for stor dose slapstick à la tryning på motorsykkel.

Ville typer

Noe av det bedre med filmen er persongalleriet. Karene med de merkelige navnene Woody, Doug, Dudley og Bobby er akkurat passe eksentriske til å gjøre en ellers ganske kjip film verdt å se hvis man virkelig er i nød, og liker Tim Allen, for det er hans type film ”Wild Hogs” minner mest om.

"Wild Hogs" er enkel, og veldig folkelig.

Filmen har fått med seg fire stjerneskuespillere og man kan undres over hva som fristet. Manuset kan det i hvert fall ikke ha vært. Kanskje har det vært opplevelsen – dette er nemlig en typisk film der skuespillerne ser ut til å ha det mer moro enn tilskuerne. Kultdyrkede William H. Macy fortsetter å ta svake rollevalg, og det samme kan vel sies om John Travolta. Fyrene kan jo være kule! Allen og Lawrence har det egentlig aldri vært håp for.

Enkelt = dårlig?

”Wild Hogs” er på ingen måter noen pretensiøs film. Snarere tvert imot. Filmen er enkel på alle tenkelig måter. Men skal den få medlidenhetspoeng for det? Ikke i min bok. Filmen er et eksempel på rå kynisme som vanligvis går under retoriske slagord som ”det folket vil ha” eller ”noen ganger ønsker folk bare å gå på kino for å more seg” – og det stemmer nok, men hva ligger det egentlig i det litt kryptiske begrepet ”å more seg”? Hvis du er av typen som morer deg over scenarioer som ”dærsken, jeg glemte badeshortsen min” eller ”vi dasker på rumpe til en okse og ser hva som skjer”, så vel bekomme. Det er en ærlig sak.

Konklusjon

Du forstår nok nå om du er typen som kommer til å se ”Wild Hogs” eller ikke. Som en slags bløt familieversjon av ”Easy Rider” byr ikke filmen på de store utfordringene. Men det trengs kanskje ikke heller? Wild Hogs er en uskyldig, flat, helt motstandsløs film som møter deg på helveien. Til tider småmorsomt, men for det meste likegyldig og forglemmelig om softe bikere som drar på sin livs tur.

Wild Hogs   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen