Test

Wild at Heart

På den ene siden er dette en nydelig kjærlighetshistorie, på den andre siden glir denne filmen inn i rekken av velkjente roadmovies. Dette er en landeveisklassiker på linje med Spielbergs "Sugarland Express" og "Thelma & Louise" av Ridley Scott. Filmen skiller seg likevel ut som noe annerledes, fordi den overrasker til stadighet med uforutsigbare hendelser. At filmen også skaper en merkelig relasjon til historien om "Trollmannen fra Oz" er spesielt interessant. Dette gir nemlig filmen tolkningsmuligheter på flere plan.

Sailor (Nicolas Cage) har nettopp sluppet fri fra fengsel og rømmer avsted med kjæresten Lula (Laura Dern). De flykter for å unnslippe Lulas mor, den grusomme og manipulerende Marietta. Hun vil hindre de to kjærlighetsduene å være sammen, koste hva det koste vil.

Syk verden og evig kjærlighet

"Wild at Heart" viser oss en syk og grusom verden samtidig som filmen prøver å vise at kjærligheten overlever uansett. Sailor og Lula er i kjærligheten uovervinnelige og befinner seg i et vakuum hvor alt mellom de to er vakkert og trygt. De kjemper en tapper kamp mot alle de andre vi får møte i filmen som konsekvent ønsker å hindre de to å være sammen. Marietta sender til slutt sin elsker Santos avsted for å drepe Sailor. Lula og Sailor flykter ikke lenger bare mot kjærligheten men også fra grusomheten.

Alternativ tekst mangler
Det er noen år siden slangeskinnsjakker var topp mote.

Dette er en film som uten ettertanke kan virke overfladisk og gi inntrykk av å spille vel mye på sex og vold. Det som likevel er interessant med "Wild at Heart" er at filmen vokser, og etter hvert får den en ny mening og et nytt budskap. Dette er en film som ikke helt vil slippe taket og lager hodebry lenge etter at DVD- spilleren er skrudd av. Vi får innblikk i en historie som viser oss en grusom verden hvor to mennesker har funnet et trygt holdepunkt i hverandre, basert på likeverd og kjærlighet.

Bilde

Visuelt sett er denne filmen på grensen til å bli noe kjedelig, med visse unntak av spennende bruk av ulike fargefiltre som understreke stemninger. Disse filtereffektene er brukt tydeligst i de mange sex-scenene hvor stemningen blir understreket av fargetoninger i alle regnbuens farger. Filmen har også en flamme som et gjennomgående visuelt tema. Dette er en flamme tent enten ved en fyrstikk eller vist gjennom en brann. Flammen viser til ulike tolkninger og er et visuelt virkemiddel som kan få en til å tenke på brennende hjerter, hat og krig.

Wild At Heart (Special Edition)   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen