Wikiversity i vekst


Dette er Wikiversity

Wikiversity er Wikipedias nettbaserte åpne undervisning som startet som et prøveprosjekt i august 2006.

Prosjektet startet i engelsk språkversjon, men finnes per i dag også i språkversjonene fransk, tysk, italiensk, russisk, spansk, portugisisk, nederlandsk og svensk, men foreløpig ikke på norsk.

Det er fritt frem for hvem som helst å starte Wikiversity på andre språk via nettsiden beta.wikiversity.org.

Wikipedias undervisningstilbud, Wikiversity, er i vekst for tiden. Hvem som helst kan i prinsippet tilby undervisning, og hvem som helst kan også studere via Wikiversity. Det er brukerne og en spesiell gruppe prosjektkoordinatorer som avgjør fremtiden til Wikiversity.

Den største ulempen med prosjektet har vært at enkelte lærere som har tilbudt undervisning i et bestemt emne, senere har forlatt undervisningen, sier Cormac Lawler fra Wikiversity til nettstedet PC World.com.

Det tilbys allerede flere undervisningstilbud via nettet, også fra etablerte universiteter som for eksempel Massachusetts Institute of Technology (MIT).

MIT bruker en såkalt "Creative Commons"-lisens for sitt tilbud, mens Wikiversity bruker "GNU Free Documentation"-lisens, noe som innebærer at kursmateriell er åpent.

Begge lisensformene er ganske åpne, i den forstand at brukerne har frihet til å bruke kursmateriell på en måte som de selv ønsker. Likevel anser Wikiversity at det er såpass stor forskjell mellom de to lisensformene at et samarbeid mellom MIT og Wikiversity er utelukket.

Wikiversity finner du på wikiversity.org.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen