Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot antipiratlov

Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot antipiratlov

Grunnleggeren håper å sende et kraftig varsel.

Grunnleggeren av Wikipedia, Jimmy Wales, er som mange andre sterkt i mot SOPA. Som et skudd for baugen for den noe spesielle lovforslaget har Wales et ønske om midlertidig å slette alt innhold på Wikipedia.

Wales mener at SOPA vil være sterkt ødeleggende for dagens internett, og at man ikke er tjent med en slik lov. Forkjemperne for SOPA mener på sin side at loven er helt nødvendig for å verne om opphavsretten.

Tanken om en slik egensensur skal ifølge Wales stamme fra det som skjedde i Italia litt tidligere i år, der de italienske Wikipedia-sidene ble holdt skjult for brukerne. Grunnen til at gratistjenesten ikke lengre vil bidra med informasjon, var for å protestere mot et nytt lovforslag i Italia.

På Wikipedia kan man nå lese at Wales trolig skal til et møte i det Hvite hus på mandag, sammen med en rekke andre sentrale IT-skikkelser. Og i den anledning etterspør Wales hva brukerne av Wikipedia mener. Tilbakemeldingene har så langt stort sett vært positive, selv om en del brukere mener Wikipedia bør holde seg langt unna politikken.

Hva mener du? Er en slik selvsensur et godt virkemiddel i kampen mot SOPA? Diskuter gjerne på forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen