Wikipedia på CD

Det populære nettbaserte leksikonet Wikipedia skal snart tilbys på en CD-plate i en såkalt Wikipedia Version 0.5 CD.

Utvalgte artikler

CD-en skal inneholde et utvalg av rundt 2000 artikler på engelsk med utvalgte temaer som geografi, kunst, litteratur, vitenskap og historie. Den skal også inneholde en samling av artikler som regnes som de beste i hele leksikonet. Artiklene velges ut med hjelp av programvare som skal kunne vurdere kvaliteten på artiklene, og viktigheten for Wikipedia-samfunnet.

Nettversjonen av leksikonet er blitt vandalisert flere ganger, men det er visstnok blitt fokusert ekstra godt på kvalitetssikring av informasjon på denne CD-en.

Veiledende pris for Wikipedia CD-en blir trolig rundt 14 dollar (86 kroner).

Wikipedia uten nettilgang

Et alternativ til en CD/DVD med leksikonet er å laste ned deler eller hele Wikipedia via tjeneste som tilbyr nedlasting av hele nettsider, som deretter kan besøkes uten nettilgang - les mer om dette i vår guide.

Tjenesten Webaroo har allerede samlet Wikipedia på engelsk i en nedlastbar pakke (4,37 GB) - som kan lastes ned fra webaroo.com. Pakken krever 1 GB minne og 10 GB ekstra ledig harddiskplass.

Dette er ikke første gangen Wikipedia er blitt gjort tilgjengelig på en CD - i fjor ble en CD sluppet som var spesielt tilpasset for barn.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen