Wikipedia mister grepet?

Det nettbaserte leksikonet Wikipedia har hatt en eventyrlig vekst i løpet av de siste årene, men uten bidragsytere fungerer ikke prosjektet.

Ifølge den amerikanske avisen The Wall Street Journal forlater nå bidragsyterne leksikonet i hopetall, det vil si de slutter å skrive i leksikonet.

I løpet av de første tre månedene av 2009 har 49 000 bidragsytere sluttet å skrive for leksikonet, sammenlignet med 4 900 som forlot prosjektet på samme tid i fjor. Tallene stammer visstnok fra den spanske forskeren Felipe Ortega som har analysert Wikipedia.

Ledelsen i Wikimedia Foundation, som finansierer prosjektet, skal være klar over nedgangen, men mener situasjonen ikke er dramatisk. Tall fra selskapet Media Metrix viser at Wikipedia har hatt en økning på 20 prosent i september i antall besøkende.

En av grunnen til at antall bidragsytere går ned, kan være at leksikonet rett og slett er i ferd med å bli mettet, det vil si mange emner allerede er blitt dekket.

Også Jimmy Wales, grunnleggeren av Wikipedia, avdramatiserer saken. Han er ikke sikker på hva antall bidragsytere bør være, og mener redusert antall ikke nødvendigvis er noen krise. Wales mener det viktigste ved Wikipedia er kvalitet, det vil si at det som står der er korrekt, og det skal nå innføres strengere kontroll av bidragene.

Wikimedia Foundation har forresten planer om å introdusere et nytt design for Wikipedia, noe som skal legges ut i løpet av noen få måneder. Det nye designet skal angivelig ha kostet rundt 890 000 USD.

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen