Wikipedia korrigerer Britannica

Det populære leksikonet Wikipedia har fått både ris og ros for det unike konseptet som gjør at alle som ønsker det kan bidra med informasjon.

Selv mener brukerne av Wikipedia mye av styrken i leksikonet ligger i det engelske uttrykket "Wisdom of crowds", nemlig at jo flere som deltar aktivt i prosjektet jo bedre blir det.

Nå har imidlertid Wikipedia kanskje gått for langt i frekkheten. Det er nemlig blitt lagt ut en artikkel som oppfordrer brukerne til å melde fra dersom de finner faktafeil i det anerkjente leksikonet Encyclopædia Britannica.

Noen vil kanskje si at dette hjelper Britannica i å oppdage feil, en del vil oppfatte dette som ironi, mens andre vil kalle det mangel på respekt for en konkurrent.

Wikipedia og Britannica likeverdige?

For snart to år siden publiserte det tunge tidsskriftet Nature et resultat av en undersøkelse hvor de sammenlignet Wikipedia og Britannica, med den konklusjonen at de var like gode. Begge leksikon skal ha innholdt omtrent like stort antall faktafeil.

Denne undersøkelsen fikk meget hard kritikk av Britannica. I følge Britannica skal Nature ha fremstilt tallene på sin egen måte, og at de skal ha fabrikkert deler av fakta for å få frem et bestemt resultat.

(Kilder: Slashdot, The Inquirer)

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen