Wikipedia går offline

Det internasjonale og nettbaserte leksikonet Wikipedia er blitt svært populært verden over. Det som skiller det fra tradisjonelle leksikon er at alle kan redigere innholdet.

Med over 6 millioner artikler er det blitt et av de meste brukte oppslagsverkene på internett. Nå skal stoffet også gjøres tilgjengelig for de som ikke har tilgang til nettet.

Grundig utvelgelse
Wikipedia-CDen er ifølge BBC en samling av de beste og mest populære engelskspråklige artiklene.

De nesten 2000 utvalgte artiklene ble plukket ut av en programvare som har analysert kvaliteten og viktigheten av stoffet i Wiki-samfundet.

- Vi ville dekke de viktigste temaene, men samtidig inkludere et utvalg av det som anses som det aller beste av Wikipedia, sier professor Martin Walker til BBC. Han har vært med på å lage kriteriene for utvelgelsen.

Artiklene på CDen skal dessuten være grundig sjekket slik at de er garantert fri for feil og skjult markedsføring.

På mange språk

Samlingen er ikke første versjon av Wikipedia utgitt til andre enn nettbrukerne. I fjor laget SOS Children en gratis CD med informasjonsartikler for barn hentet fra Wiki.

Nå ønsker imidlertid grunnleggerne av Wikipedia at det skal bli mange offline-versjoner av materialet deres. Det er allerede planlagt å gi ut CDer på mange spåk. De første ut er på polsk og fransk.

Organisasjonen Wikipedia mener at CDen tar et skritt videre mot Wikipedias mål, nemlig ”å gjøre kunnskap tilgjengelig for alle mennesker”.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen