Guide

Wikipedia

Introduksjon

Wikipedia er kjent for de fleste, men mange er nok ikke klar over at leksikonet kan brukes på ulike måter. Selve hovedsiden til leksikonet har adressen www.wikipedia.org, men leksikonet har i skrivende stund 279 språkversjoner, og hvert språk har sin egen side.

Den engelske versjonen er den desidert største med over 3 millioner artikler. På siden "Site Map" finner du oversikt over det meste på den engelske språkversjonen av Wikipedia, men her det ganske mye informasjon, og mange muligheter. Vi vil i denne guiden forsøke å gi en oversikt over det viktigste.

Hva er egentlig Wikipedia?

Wikipedia er en encyklopedi eller et konversasjonsleksikon skrevet av mange forskjellige bidragsytere. Det finnes også en egen artikkel som forteller hva Wikipedia ikke er.

Målet med Wikipedia er at all kunnskap skal være gratis, og fritt tilgjengelig for alle, på alle språk. Alle som ønsker det kan bidra til leksikonet, dersom de respekterer retningslinjene, noe som inkluderer en regel om å ikke legge inn informasjon som strider mot opphavsretten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen